"Zemgale"/LLU gatavojas parakstīt ilgtermiņa līgumu ar "Mestis" līgu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas čempione hokejā "Zemgale"/LLU
Latvijas čempione hokejā "Zemgale"/LLU Foto: Edijs Pālens/LETA

"Optibet" hokeja līgas (OHL) šī gada čempione Jelgavas "Zemgale"/LLU komanda gatavojas parakstīt ilgtermiņa līgumu par spēlēšanu Somijas pēc spēka otrajā jeb "Mestis", ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Sporta studija".

Pirmās vēsmas par Jelgavas kluba iespējamo spēlēšanu "Mestis" līgā parādījās pasaules čempionāta laikā maijā. Tad solīja, ka līgums varētu tikt parakstīts jūnijā.

Izrādās, ka process ieildzis, jo Latvijas klubs vēlas parakstīt ilgtermiņa līgumu par dalību Somijas otrajā līgā. Tieši šonedēļ Latvijā viesosies Somijas Hokeja federācijas pārstāvji, lai to izdarītu, ziņo LTV raidījums.

"Zemgale"/LLU direktors Aivars Zeltiņš "Sporta studijai" pauda, ka līgums tiks noslēgts uz trim sezonām. Latvijas čempione "Mestis" līgā spēlēs ar dažiem pieredzes bagātiem hokejistiem sastāvā, bet pārsvarā vienību veidos U-20 izlases kandidāti.

Zeltiņš jau iepriekš sarunā ar TVNET tiešsaistes žurnālu KLIK sacīja, ka komandas treneru korpuss paliks nemainīgs arī nākamajā sezonā - tā galvgalī būs Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Artis Ābols.

Plānots, ka Jelgavas komandas budžets būs vairāk nekā miljons eiro. Klubs uz izbraukuma mačiem dosies ar autobusu, vispirms braucot uz Tallinu, tad ar prāmi uz Helsinkiem, bet tālāk līdz konkrētās pretinieku komandas mājvietai.

Raidījums arī vēsta, ka, iespējams, daļu no komandai nepieciešamās naudas dos Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Aigara Kalvīša vadītais uzņēmums "Latvijas gāze". Tas gan nebūtu godīgi pret citām OHL vienībām, kas nevar cerēt uz pastarpinātu vai tiešu LHF finansiālu atbalstu.

"Sporta studija" arī vēsta, ka pagaidām dalību nākamās sezonas OHL čempionātā apstiprinājušas piecas komandas, kas līgā spēlēja arī pērn. Neskaidrība ir par "Liepāju" un vicečempioniem "Olimp"/"Venta 2002". Pastāv iespēja, ka OHL pievienosies viena vai vairākas komandas no Lietuvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu