Video ⟩ Divkārtējā olimpiskā čempione pēc 34 gadu klusēšanas "iznāk no skapja"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Divkārtējā olimpiskā čempione Kellija Holmsa 52 gadu vecumā intervijā laikrakstam "Sunday Mirror" atklājusi, ka ir lesbiete.

"Man tas bija jādara tagad. Sevis dēļ. Tas ir mans lēmums. Par to runājot, es uztraucos," sacīja Holmsa, kura par divkārtēju olimpisko čempioni kļuva 2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs.

Atēnās viņa triumfēja 800 un 1500 m distancēs.

"Man šķiet, ka es tūlīt no sajūsmas eksplodēšu. Reizēm es raudu, jo jūtos atvieglota," pauda bijusī vidējo distanču skrējēja no Lielbritānijas. "Brīdī, kad to pasaku publiski, es atbrīvojos arī no bailēm."

Holmsa arī atklāja, ka viņa cīnījusies ar mentālās veselības problēmām, jo nācies slēpt savu seksuālo orientāciju. Viendzimuma attiecības viņa turējusi noslēpumā.

"Es beidzot jūtos brīva," uzsvēra Holmsa.

Holmsa atzina, ka zinājusi, ka ir lesbiete kopš 1988. gada, kad viņa dienēja armijā. Tolaik viņa to slēpa, jo būt homoseksuālam cilvēkam armijā bija nelikumīgi. Par Holmsas seksuālo orientāciju zinājusi tikai viņa ģimene un tuvākie draugi.

Holmsas kontā ir arī Sidnejas 2000. gada olimpisko spēļu bronzas medaļa, kā arī divas pasaules čempionātu sudraba un bronzas godalgas.

2005. gadā Holmsa noslēdza savu sportistes karjeru Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu