Ostapenko iekļūst Īstbornas turnīra ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien iekļuva Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālā.

Pērnā gada Īstbornas turnīra čempione Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 14.vietu un turnīrā izsēta ar astoto numuru, bija vadībā ar 6-3, kad viņas pretiniece amerikāniete Medisona Kīza (WTA 24.), kura turnīrā izsēta ar 11.numuru, maču nespēja turpināt.

Kīza spēli sāka ar vinnētu savas serves geimu, taču nākamos piecus geimus zaudēja. Pēc spēlē garākā septītā geima, panākot 2-5, amerikānietei tika sniegta medicīniskā palīdzība, taču pēc zaudēta pirmā seta viņa spēli turpināt nespēja.

Kīza gan servēja rezultatīvāk (divas netveramas serves, kamēr Ostapenko tāda nepadevās neviena), kā arī retāk pieļāva dubultkļūdas (2:6), taču Latvijas tenisiste biežāk pirmās serves pārvērta punktos (76,2%:58,3%).

Ostapenko izmantoja trīs no sešām breikbumbām, kamēr pretiniece - tikai vienu no četrām.

Visā mačā Latvijas pirmā rakete uzvarēja 46 no 84 izspēlēm.

Kīza, tāpat kā Latvijas tenisiste bija brīva no pirmās kārtas spēlēm, bet otrajā guva uzvaru pār savu tautieti Lorēnu Deivisu ar 6-4, 6-3. Ostapenko otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspēja Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču (WTA 45.).

Abas tenisistes karjeras laikā bija tikušās divas reizes, abos mačos uzvarot ASV tenisistei. Pēdējo reizi viņas spēkojās 2019.gadā.

Ostapenko pagājušajā nedēļā startēja Birmingemas "WTA 250" turnīrā, kurā piedzīvoja neveiksmi otrajā kārtā. Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni. Viņa šosezon uzvarējusi 17 no 27 spēlēm.

Tikmēr Kīza pēdējos mačus aizvadīja Francijas atklātajā čempionātā, kurā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā, kamēr veiksmīgākais turnīrs viņai bija Austrālijas atklātais čempionāts, kurā viņa vien pusfinālā zaudēja austrālietei Ešlijai Bārtijai. Šosezon viņa 29 aizvadītās spēlēs guva 18 panākumus.

Ostapenko ceturtdaļfinālā tiksies ar ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu (WTA 36.), kura ar 6-3, 2-6, 6-3 pārspēja Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 33.).

Ostapenko Īstbornā spēlējusi piecas reizes un visveiksmīgāk aizvadīja turnīru pērn, kad sasniedza finālu un pēdējā mačā ar 6-3, 6-3 uzvarēja Igaunijas tenisisti Aneti Kontaveitu.

Turnīrs Īstbornā norisināsies līdz nedēļas beigām un šīs ir pēdējās sacensības pirms Vimbldonas čempionāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu