Banki: Tas bija vairāk fizisks un mazāk taktisks basketbols

CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki (no kreisās)
Luka Banki (no kreisās) Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas un Lietuvas valstsvienības trešdien laukumā parādīja vairāk fizisku un mazāk taktisku basketbolu, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas izlase savā laukumā ar 70:52 (16:15, 15:16, 19:12, 20:9) pārliecinoši guva panākumu pār Lietuvas valstsvienību.

"Tas ir jūnija basketbols un spēlētājiem ir grūti saglabāt fizisko formu šajā periodā," pēc mača secināja treneris. "Redzējām, ka abas komandas cenšas būt iekšā spēlē un sekot pareizajam virzienam. Daudziem spēlētājiem bija stresa pilnas, bet veiksmīgas sezonas. Esmu priecīgs par to, kā attiecāmies pret šo maču."

"Rīkojam šīs divas spēles, lai iegūtu izaicinājumu," atzina Banki. "Tas bija vairāk fizisks un mazāk taktisks basketbols ar divām komandām, kuras gatavojas nākamajiem mačiem."

Viņš arī uzsvēra, ka plāns ir iet soli pa soliem un izmantot šīs pārbaudes spēles tā, lai no tām arī varētu kaut ko iegūt, un atbildes mačs svētdien pret Lietuvu izbraukumā noteikti būs savādāks.

Tāpat galvenais treneris norādīja, ka savainojumu dēļ valstsvienība izskatījās nedaudz savādāk nekā sākotnēji bija plānots.

"Izlasē pirmo reizi šādā līmenī pēc ilgāka laika spēlēja Žagars," stāstīja Banki. "Iepriekšējās spēlēs izdarījām labu darbu pret Beļģiju un iesaistījām Tomu [Leimani] komandā, kurā viņš agrāk nebija spēlējis."

Galvenais treneris atklāja, ka arī vēlējies, lai Dāvis Bertāns būtu spēlējis abos pārbaudes mačos pret Lietuvu, jo komandai jābūt gatavai spēlēt ar viņu, tāpat arī Bertānam vairāk jāsaspēlējas ar saviem komandas biedriem.

"Viņš ir specifisks spēlētājs, kuram jāatrod savs ritms. Arī Rolandam Šmitam ir jāiespēlējas komandā," viņš piebilda.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 26. jūnijā aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli izbraukumā pret Lietuvu, bet 30. jūnijā Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā "Arēnā Rīga" uzņems Serbiju un 3. jūlijā Levicē viesosies pie Slovākijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu