"Partizan" šķiras no latviešu uzbrucēja Kuruca

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Serbijas basketbola klubs Belgradas "Partizan" neturpinās sadarbību ar latviešu uzbrucēju Rodionu Kurucu, informē vienība.

Tikmēr basketbolista aģents Artūrs Kalnītis tviterī raksta, ka Kurucs šovasar mēģinās sevi apliecināt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā.

Kurucs "Partizan" rindas papildināja pērn jūlijā, noslēdzot divu gadu līgumu. Tomēr viņam neizdevās iemantot Žeļko Obradoviča uzticību un latvietis nav spēlējis kopš marta sākuma.

Adrijas līgā Kurucs 14 mačos guva vidēji 4,9 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu, atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,0 bumbu. ULEB Eirokausā deviņās cīņās viņam caurmērā 3,1 punktus, 2,1 atlēkusī bumba, 1,2 rezultatīvas piespēles un 0,9 pārtvertas bumbas.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam trīs gadus bija Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, spēlējot arī kluba otrajā komandā zemākajās līgās.

2018.gadā Barselonas komandā basketbolists kļuva par Spānijas kausa ieguvēju.

2018. gada vasarā Latvijas pārstāvi ar 40.numuru NBA draftā izvēlējās Bruklinas "Nets". Pēc divām Bruklinas komandā pavadītām sezonām Kurucs 2021.gada janvārī tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets" un martā - uz Milvoki "Bucks", no kuras Kurucs tika atbrīvots maija pirmajā pusē.

Pavisam 131 spēlē pasaules spēcīgākajā līgā Kurucs vidēji mačā nospēlēja 16 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Kurucs 2014.gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu, bet 2017.gada novembrī viņš debitēja Latvijas valstsvienībā, piedaloties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu