"Magic" NBA jauno spēlētāju draftā ar pirmo numuru izraugās Itālijas basketbolistu Bankero

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Orlando "Magic" vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā ar pirmo numuru izraudzījusies Itālijas basketbolistu Paolo Bankero.

"Magic" izvēle ceturtdienas draftā tomēr ir pārsteigums, jo tika lēsts, ka Orlando klubs ar pirmo numuru varētu izvēlēties vai nu spēka uzbrucēju Džebariju Smitu junioru, vai ceturtā un piektā numura spēlētāju Četu Holmgrēnu.

"Godīgi sakot, nevaru noticēt tam, kas tikko notika," Bankero sacīja pēc tam, kad bija apskāvis savu māti - bijušo Sieviešu nacionālās basketbola līgas (WNBA) spēlētāju Rondu Smitu-Bankero.

Bankero savā vienīgajā koledžas sezonā Djūka Universitātes vienības rindās vidēji spēlē guva 17,2 punktus un izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas.

Īsu brīdi pēc tam "Magic" nosūtīja viņam ziņu, ka Bankero Orlando tiek gaidīts piektdien.

Šī bija ceturtā reize, kad Orlando vienība tika pie drafta pirmā numura izvēles.

"Magic" draftēja Šakilu O'Nīlu 1992.gadā, Kriss Vēbers bija Orlando kluba pirmā izvēle gadu vēlāk, tajā pašā dienā samainot viņu pret Peniju Hārdeveju un izvēlēm nākamajos drafta gados, kas noveda pie Vinsa Kārtera un Maiks Millers nokļūšanas Orlando. Savukārt 2004.gadā "Magic" ar pirmo izvēli izvēlējās Dvaitu Hovardu.

Bankero kļuva arī par 13.spēlētāju pēc kārtas, kurš draftēts ar pirmo numuru tikai pēc viena koledžā pavadīta gada.

Ar otro numuru Oklahomasitijas "Thunder" draftēja Holmgrēnu, bet ar trešo Hjūstonas "Rockets" - Smitu.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas basketbolisti draftā izvēlēti netika.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar desmito kārtas numuru izvēlējās aizsargu Džoniju Deivisu un ar 54.numuru - aizvadītās divas sezonas Spānijas klubu Malagas "Unicaja" pārstāvējušo Kongo Demokrātiskās Republikas centra spēlētāju Janiku Nzosu.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" kā 26. izvēlējās vieglo uzbrucēju Vendelu Mūru junioru.

NBA ziņo, ka Mūrs kopā ar Bobanu Marjanoviču, Stērlingu Braunu, Treju Bērku un Markīzu Krisu aizmainīts un Hjūstonas "Rockets", pretējā virzienā ceļojot uzbrucējam Kristianam Vudam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu