Latvijas 3x3 basketbola izlase Pasaules kausā svin trešo graujošo uzvaru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Pauls Lasmanis (no kreisās) un Agnis Čavars
Kārlis Pauls Lasmanis (no kreisās) un Agnis Čavars Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola izlase piektdien Antverpenē Pasaules kausa izcīņas grupas spēles beidza ar trešo graujošo uzvaru šajās sacensībās.

Latvijas vienība, kuras sastāvā iekļauti Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks, apakšgrupas ceturtajā spēlē ar 22:9 sagrāva Poliju.

Rezultātu ar soda metienu atklāja Miezis, Strēlnieks pievienoja divpunktu gājienu, bet Čavars no groza apakšas panāca 4:0 pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas.

Arī turpinājumā latviešiem bija ievērojams pārsvars laukumā, pēc Lasmaņa divpunktu metiena trīs minūtes un 20 sekundes pirms spēles laika beigām svinot uzvaru ar 22:9.

Lasmanis guva astoņus punktus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, Miezis guva sešus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet Čavars un Strēlnieks sakrāja pa četriem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

Pretinieku rindās Šimons Rduhs guva piecus punktus.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase, kas izlikta ar trešo numuru, C grupas spēlēs trešdien ar 22:5 sagrāva Japānas valstsvienību un ar 22:6 neatstāja cerības Ķīnas izlasei, bet piektdien ar 19:21 piekāpās Nīderlandes basketbolistiem.

Tikmēr ar 11.numuru izsētie poļi pirmajā mačā ar 21:13 pieveica Japānas izlasi, pēc tam atzīstot Nīderlandes pārākumu (7:19) un ar 19:15 piektdien uzvarot Ķīnu.

Vēl C grupā piektdien Ķīna ar 21:18 pieveica Japānu, japāņiem piedzīvojot zaudējumu arī mačā ar Nīderlandi (15:17).

Grupā četras uzvaras izcīnīja Nīderlande, trīs - Latvija, divas - Polija, vienu - Ķīna, un bez panākumiem turnīru beidza Japāna.

Grupas uzvarētāji kvalificējās ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvēji astotdaļfinālā cīnīsies ar attiecīgi trešās un otrās vietas ieguvējiem B grupā.

Latvijas basketbolisti pirms izlozes bija izlikti ar trešo numuru, saskaņā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) veidoto nacionālo federāciju rangu tabulu. Pasaules kausa izcīņā latvieši līdz šim visveiksmīgāk startējuši 2019.gadā, kad izcīnīja otro vietu. Nīderlandes komanda divreiz izcīnījusi sudraba medaļas, bet Polijas vienība 2019.gadā izcīnīja bronzu.

No 21. līdz 24.jūnijam notiks grupu turnīri, 25.jūnijā - astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, 26.jūnijā - pusfināli un finālspēles.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros.

2012.gadā Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts grupas turnīrā uzvarēja vienā spēlē no piecām, noslēguma tabulā ieņemot 18.vietu. 2018.gadā Čavars, Krūmiņš, Lasmanis un Miezis grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēgumā ieņēma piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu