Latvijas 3x3 basketbola izlase Pasaules kausā iekļūst ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Agnis Čavars
Agnis Čavars Foto: AFP / Scanpix

Latvijas 3x3 basketbola izlase sestdien iekļuva Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

Latvijas vienība, kuras sastāvā iekļauti Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks un kura izsēta ar trešo numuru, astotdaļfināla mačā ar 21:12 pieveica Vāciju, kas izsēta ar septīto numuru.

Rezultātu ar metienu no groza apakšas atklāja Čavars, bet Vācija tūlīt rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Ar vēl vienu Čavara metienu un diviem Lasmaņa soda metieniem Latvija panāca 4:1. Vēl divi Lasmaņa grozi, pirmo gūstot ar bumbas triecienu grozā no augšas, deva 6:1.

Turpinājumā latvieši saglabāja sešu līdz septiņu punktu pārsvaru, Vācijai spējot pietuvoties līdz četru punktu deficītam - 6:10. Uz to Latvija atbildēja ar Čavara divpunktu gājienu, Mieža tālmetienu un Čavara divpunktnieku - 16:6, aizvadot cīņu līdz uzvarai. Tā noslēdzās minūti un 58 sekundes pirms spēles laika beigām, punktu no groza apakšas gūstot Miezim.

Čavars sakrāja deviņus punktus un astoņas atlēkušās bumbas, Miezis pievienoja septiņus punktus un četras rezultatīvas piespēles, Lasmanim tika četri punkti un trīs piespēles, bet Strēlnieks guva vienu punktu un izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

Vācijas vienībā ar septiņiem punktiem par rezultatīvāko kļuva Niklass Geske.

Latvija ceturtdaļfinālā stāsies pretī Serbijai.

Citos ceturtdaļfināla pāros tiksies Polija (11.), kas ar 20:17 astotdaļfinālā pieveica Mongoliju, un Beļģija (4.), Francija (8.), kas ar 19:13 apspēlēja Austriju (12.), un Nīderlande (6.), kā arī Lietuva (2.) un ASV, kas ar 21:20 pārspēja Jaunzēlandi (18.).

Ceturtdaļfināli notiks sestdien.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase, kas izlikta ar trešo numuru, C grupas spēlēs trešdien ar 22:5 sagrāva Japānas valstsvienību un ar 22:6 neatstāja cerības Ķīnas izlasei.

Savukārt piektdien Latvijas vienība, izsējot septiņu punktu pārsvaru, ar 19:21 piekāpās Nīderlandei, bet pēc tam 22:9 ar sagrāva Poliju.

C grupā četras uzvaras izcīnīja Nīderlande, trīs - Latvija, divas - Polija, vienu - Ķīna, un bez panākumiem turnīru beidza Japāna.

Tikmēr Vācijas basketbolisti ar 20:16 apspēlēja Čīli un ar 22:7 pārspēja Taivānu, bet ar 16:19 piekāpās Mongolijai un ar 19:21 atzina Lietuvas basketbolistu pārākumu. B grupā labākie bija lietuvieši, kuri uzvarēja visās spēlēs, otro vietu ieņēma Mongolija, trešā bija Vācijas vienība, bet ceturtajā un piektajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Čīle un Taivāna.

Grupas uzvarētāji kvalificējās ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvēji astotdaļfinālā cīnās attiecīgi ar trešās un otrās vietas ieguvējiem B grupā.

Latvijas basketbolisti pirms izlozes bija izlikti ar trešo numuru, saskaņā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) veidoto nacionālo federāciju rangu tabulu. Pasaules kausa izcīņā latvieši līdz šim visveiksmīgāk startējuši 2019.gadā, kad izcīnīja otro vietu. Nīderlandes komanda divreiz izcīnījusi sudraba medaļas, bet Polijas vienība 2019.gadā izcīnīja bronzu.

No 21. līdz 24.jūnijam notiks grupu turnīri, 25.jūnijā - astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, 26.jūnijā - pusfināli un finālspēles.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros.

2012.gadā Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts grupas turnīrā uzvarēja vienā spēlē no piecām, noslēguma tabulā ieņemot 18.vietu. 2018.gadā Čavars, Krūmiņš, Lasmanis un Miezis grupas turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijas izlasei un noslēgumā ieņēma piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu