Kravčenoka/Valkenhorsta iekļūst "King of the Court" pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Samoilova
Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Samoilova Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka pārī ar vācieti Kiru Valkenhorstu sestdien Hamburgā iekļuva "King of the Court" turnīra pusfinālā.

Ceturtdaļfināla pirmajā kārtā Kravčenoka pārī ar 2016.gada olimpisko čempioni sakrāja deviņus punktus un pārliecinoši iekļuva otrajā kārtā, ieņemot otro vietu.

Pirmās ar desmit punktiem bija amerikānietes Korina Kvigla un Sāra Šermerhorna, bet no cīņas par galveno balvu izstājās nīderlandietes Emma Pīrsma un Meksime van Drīla, kuras sakrāja divus punktus.

Otrajā kārtā Latvijas/Vācijas duets ierindojās trešajā vietā, sakrājot piecus punktus, bet "play-off" būs spiestas spēlēt japānietes Hasegava Akiko un Sakaguči Jurika, kuras sakrāja trīs punktus. šoreiz pirmās ar 14 punktiem bija kanādietes Nikola un Megana Maknamaras.

Labāko trijniekā Kravčenoka un Valkenhorsta ar astoņiem punktiem ierindojās trešajā vietā.

Pirmās atkal bija Maknamaras, kuras atkal sakrāja 14 punktus, amerikānietēm sakrājot 11 punktus.

Jau ziņots, ka piektdien Kravčenoka/Valkenhorsta D grupā visās trijās kārtās ieņēma otro vietu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Jau ziņots, ka vīriešu turnīrā Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien nespēja uzreiz iekļūt "King of the Court" sacensību pusfinālā un cīņu par pusfinālu sestdienas vakarā turpinās "play-off" mačā.

"King of the Court" turnīra formāts ir pavisam atšķirīgs no ierastās izspēles kārtības pludmales volejbola turnīros. Sacensības sākas ar kvalifikāciju, seko grupu turnīrs, pusfināli ar desmit komandu līdzdalību un piecu komandu fināls.

Katrā no turnīra fāzēm dueti tiek sadalīti grupās pa pieci un trim ir vieta trešajā kārtā. Pāri spēlē 15 minūšu maču, kurā laukumu pamet punktu zaudējušie. Duets, kas ieguva punktu pēdējā izspēlē, turpina spēlēt laukumā līdz zaudē punktu. Spēles laukuma viena puse tiek dēvēta par "karaļa" pusi. Šajā pusē spēlējošais duets uzņem servi, tādējādi iegūstot nelielu priekšrocību. Pēc 15 minūtēm tiek apkopoti pāru gūtie punkti un vismazāk punktus nopelnījušie nesasniedz nākamo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu