Video ⟩ "Valmiera" turpina savu iespaidīgo uzvaru sēriju arī "Skonto" stadionā

CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis
Raimonds Krollis Foto: Arvis Ertmanis

"Valmiera" svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 19. kārtas spēlē līdervienību cīņā izrādījās pārāka, izcīnot 15. uzvaru pēc kārtas.

"Valmiera" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) izcīnīja panākumu pār "Riga".

Jau 13. minūtē valmieriešus vadībā izvirzīja Raimonds Krollis, kuram tie bija 12. vārti šosezon.

Pirmā puslaika izskaņā "Valmierai" bija iespēja dubultot pārsvaru, taču Daisuke Jokota neprecīzi izpildīja soda sitienu.

Tomēr 57. minūtē viesu komandai izdevās panākt 2:0, šoreiz precīzam esot Jokotam.

81. minūtē "Valmieru" glāba vārtsargs Rihards Matrevics, kurš atvairīja Brīsa Tutū sitienu.

Pirms šī mača "Riga" rindas papildināja divi "Auda" spēlētāji - Muhameds Ngoms un Tutū.

Pēc triju zaudējumu sērijas "Riga" ir izcīnījusi panākumus septiņās spēlēs pēc kārtas, pēc izlašu pārtraukuma ar 1:0 pieveicot "Tukums 2000"/"Telms" komandu un "Auda" vienību.

Vēl iespaidīgāka ir vidzemnieku sērija, kuri virslīgā uzvarējuši 14 spēlēs pēc kārtas, bet vienīgo zaudējumu piedzīvojuši pirmajā kārtā viesos pret "Riga" (1:2).

Otrā šīs sezonas spēlē savā laukumā "Valmiera" revanšējās ar 3:0.

"Valmieras" uzbrukuma līderis Raimonds Krollis ar 11 gūtiem vārtiem ir otrais labākais vārtu guvējs, kamēr Kamilo Mena ar astoņiem gūtiem vārtiem ir trešais. Ceturtais šajā sarakstā ar septiņiem gūtiem vārtiem ir "Riga" spēlētājs Gabriels Ramoss, bet seši vārti ir Džozelfo Bārnsa kontā.

Viena mača diskvalifikācijas dēļ spēlē "Riga" rindās nevarēja piedalīties Vladimirs Kamešs, bet valmieriešiem - Daniels Balodis.

Pirmdien tiks aizvadītas atlikušās kārtas spēles - "Liepāja" - "Super Nova" un "Metta" - "Auda".

Turnīra tabulas galvgalī ar 50 punktiem 19 mačos ir "Valmiera", RFS ar 42 punktiem pakāpusies uz otro vietu, bet trešā ar 40 punktiem ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 36 punktiem, "Auda" ar 24 punktiem 17 cīņās un "Daugavpils" ar 24 punktiem 18 dueļos. 14 punkti 18 cīņās ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 13 punkti ir "Metta", 11 punktus 17 spēlēs sakrājis "Spartaks", kamēr pieci punkti ir "Super Nova" vienībai.

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu