Džokovičs: Šis ir ļoti sensitīvs jautājums. Es saprotu abas puses

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: Reuters/ScanPix

Serbijas tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs izprot situāciju, taču viņš neatbalsta aizliegumu Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem piedalīties Vimbldonas čempionātā.

Ņemot vērā Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā un Baltkrievijas atbalstu karadarbībai, agresoru valstu tenisistiem aizliegts piedalīties prestižajā Vimbldonas čempionātā, kas ir sezonas trešais "Grand Slam" sērijas turnīrs.

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā notiekošajā turnīrā nevarēs piedalīties pasaules ranga līderis Krievijas tenisists Daniils Medvedevs, kā arī ATP reitinga 8. rakete Andrejs Rubļevs.

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) paziņoja, ka tenisisti par dalību Vimbldonas turnīrā nesaņems sezonas ieskaites punktus.

35 gadus vecais Džokovičs, kurš patlaban ATP rangā ieņem 3. vietu, zaudēs 2000 reitinga punktus, kas tika izcīnīti pērn par uzvaru Vimbldonas čempionātā. Pēc šā gada turnīra viņš rangā piedzīvos kritumu.

"Es pats esmu kara bērns un zinu, ko nozīmē būt šādā situācijā. No otras puses, es pilnībā nevaru piekrist lēmumam saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem. Es vienkārši neredzu, kā tas uzlabo situāciju. Manuprāt, tas nav godīgi," preses konferencē sacīja Džokovičs.

"Viņi ir pelnījuši sacensties. Neviens no viņiem neatbalsta karu. Šis ir ļoti sensitīvs jautājums, un es saprotu abas puses. Grūti pateikt, kas ir pareizi un kas nav," piebilda Serbijas tenisists.

Vimbldonas čempionātā pirmajā kārtā Džokovičs spēkosies Dienvidkorejas pārstāvi Sonvo Kvonu (ATP 81.).

Džokovičs ir seškārtējs Vimbldonas čempionāta uzvarētājs - 2011., 2014., 2015., 2018., 2019. un 2021. gadā.

Vimbldonas čempionāta pamatturnīrs risināsies no 27. jūnija līdz 10. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu