Jurģis Kalns: "Liepāja" iet nepareizo ceļu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jurģis Kalns
Jurģis Kalns Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdervienības "Valmiera" galvenais treneris Jurģis Kalns uzskata, ka "Liepājas" komanda dodas nepareizajā virzienā...

""Liepāja" pērk vārtsargus par tādām naudas summām... kaut arī viņiem ir izlases vārtsargs [Krišjānis Zviedris]. Man ļoti žēl. Zviedris bija pēdējais liepājnieks pamatsastāvā. Šādā veidā sačakarēs Liepājas futbolu," pēcspēles preses konferencē ar "Riga FC" norādīja Kalns. "Ceru, ka tur kādam beidzot atvērsies veselais saprāts."

"Valmiera" divu līdervienību cīņā svētdien "Skonto" stadionā ar 2:0 apspēja "Riga FC", svinot 15. panākumu pēc kārtas. 

"Liepāja" ar 18 spēlēs iekrātiem 36 punktiem turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, no pirmajā vietā esošās "Valmieras" atpaliekot par 14 punktiem. Tiesa, Kurzemes vienībai ir spēle rezervē. 

"Liepājas futbols ir bijis top vietās tikai tad, kad tur ir liepājnieki. Liepājas futbols ir mīlēts, kad tur spēlē liepājnieki. Šobrīd tā komanda iet nepareizo ceļu," sacīja Kalns, kurš pats ir liepājnieks. "Kāds, iespējams, piepilda kāda ambīcijas, kurš nav kļuvis par čempionu. Izskatās, ka tiek darīts viss, lai tas tā notiktu. Man ļoti žēl, ka tā."

Par "Liepājas" galveno treneri nesen kļuva Latvijā labi pazīstamais Gruzijas speciālists Tamazs Pertija, kurš savulaik jau strādāja Liepājā. Viņa iepriekšējā darba vieta bija "Valmieras" komandas galvenā trenera amatā. 

Pertija vēl nesen solīja turnīra tabulā apsteigt "Valmieru". 

"Mums [ar Pertiju] ir ļoti labas attiecības. Tas nav stāsts par Tamazu, bet gan ambīcijām. Tas ir par kluba vadību. Kluba vadītājs grib kļūt par čempionu. Tiek ieguldīta tāda nauda... Domāju, ka nedrīkstam aizmirst par vietējiem spēlētājiem, par vietējo skolu, par vietējiem atbalstītājiem, kas katru gadu paliek arvien mazāk. Tas ir kā ceļš ar diviem galiem," pauda Kalns. 

"Liepāja" pēdējās trijās spēlēs piedzīvojusi divus zaudējumus un reizi spēlējusi neizšķirti. Iepriekšējā mačā liepājnieki ar 1:2 negaidīti piekāpās "Tukums 2000"/"Telms" komandai. 

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu