Ostapenko par treneri un pārinieci no Ukrainas: Viņiem patīk Rīga

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko sadarbojas ar Ukrainas treneri Stasu Hmarski un dubultspēļu turnīros piedalās ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku. "Viņiem patīk Rīga," uzskata Latvijas sportiste.

Kad sākās karš, Hmarskis un Kičenoka palīdzēja savām mātēm atstāt Ukrainu, taču viņiem dzimtenē joprojām atrodas daudz draugu un ģimenes locekļu.

"Pirms pāris dienām ar viņiem runāju. Viņi teica, ka Kijivā tagad ir nedaudz mierīgāk un drošāk, kas ir labi," Latvijas tenisisti citē "Inews".

8. jūnijā Ostapenko atzīmēja 25. dzimšanas dienu. Jubilejas svinībās piedalījās arī treneris Hmarskis un pāriniece Kičenoka.

"Viņiem patīk pilsēta. Rīga ir jauka," sacīja Ostapenko un piebilda, ka Hmarskis un Kičenoka arī pēc Vimbldonas čempionāta droši vien atgriezīsies Latvijā.

"Lielākā daļa cilvēku Ukrainā prot runāt krieviski. Un arī Latvijā daudzi cilvēki, aptuveni kādi 50%, runā krieviski," uzskata Latvijas tenisiste.

"Varbūt tāpēc viņi jūtas nedaudz labāk nekā citās pilsētās, kur neviens nerunā [krievu valodā]," norādīja Ostapenko.

Vimbldonas čempionāta vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko (WTA 17.) paredzēta cīņa pret Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu (WTA 85.)

Savukārt dubultspēļu turnīrā Ostapenko ar Kičenoku pirmajā kārtā cīnīsies pret Dodēnu un Vācijas tenisisti Tatjanu Mariu.

2014. gadā Ostapenko triumfēja Vimbldonas junioru čempionātā. Četrus gadus vēlāk viņa sasniedza pusfinālu profesionāļu turnīrā.

"Man šeit ir labas atmiņas un rezultāti. Uzskatu, ka šis ir viens no jaukākajiem turnīriem visā tūrē," sacīja Latvijas tenisiste.

"Domāju, ka ikviens tenisa spēlētājs sapņo uzvarēt Vimbldonā. Ceru, ka man kādu dienu tas izdosies," atzina Ostapenko.

"Šeit ir jāizbauda pavadītais laiks, jo šis ir turnīrs ar daudzām tradīcijām. Nav daudz tādu turnīru kā Vimbldona," piebilda Ostapenko.

Latvijas tenisiste ir bēdīgi slavena ar savu uzvedību laukumā - nespēju valdīt emocijas un gan mača tiesneša gan pretinieces lamāšanu.

"Es vēlos uzvarēt katrā mačā - nav svarīgi, jūtos labi vai slikti. Es tik un tā vēlos uzvarēt," uzsvēra Ostapenko.

"Vienmēr esmu godīga. Emocijas reizēm nāk par labu, bet dažkārt par sliktu. Domāju, ka dzīvē tas nāk par labu, jo vairums manu draugu ciena mani par to, ka esmu godīga. Nav daudz tādu cilvēku, kas vienmēr ir godīgi."

Latvijas tenisiste uzstāj, ka ikdienā viņa ir daudz mierīgāka nekā uz laukuma.

"Tas ir kā [Daniils] Medvedevs teica - visi mani dēmoni iznāk ārā, kad esmu laukumā," smejot sacīja Ostapenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu