Serbija mačam pret Latviju gatavojas ar diviem NBA spēlētājiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobans Marjanovičs
Bobans Marjanovičs Foto: Serbijas Basketbola federācija (kss.rs)

Serbijas basketbola valstsvienība ceturtdien Rīgā gaidāmajam Pasaules kausa kvalifikācijas mačam pret Latvijas izlasi gatavojas ar diviem spēlētājiem no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA).

30. jūnijā "Arēnā Rīga" basketbolistiem paredzēts duelis ar Serbijas izlasi, bet 3. jūlijā izbraukumā Levicē būs jācīnās pret Slovākijas valstsvienību.

Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas vietu Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā posmā. Uzvara ceturtdienas spēlē vismaz ar divu punktu starpību Latvijai garantēs pirmo vietu grupā, neatkarīgi no pēdējā mača rezultāta.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju. Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīgs no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Serbijas izlase mačam pret Latviju gatavojas 15 spēlētāju sastāvā. Kandidātu lokā ir divi NBA basketbolisti - Nemaņa Bjelica un Bobans Marjanovičs.

Bjelica ar Goldensteitas "Warriors" šosezon kļuva par NBA čempionu, bet Dalasas "Mavericks" rindās Marjanovičs bija komandas biedrs Dāvim Bertānam un iepriekš arī Kristapam Porziņģim.

34 gadus vecais Bjelica šosezon NBA regulārajā čempionātā 71 spēlē vidēji guva 6,1 punktu, bet "play-off" turnīrā 15 mačos viņš vidēji atzīmējās ar 2,9 punktiem.

Tikmēr 33 gadus vecais Marjanovičs pamatturnīrā 23 spēlēs vidēji guva 4,3 punktus, savukārt "play-off" viņš piedalījās vien trīs mačos un iemeta 1,3 punktus.

Serbijas kandidātu lokā ir Filips Petruševs, kurš šosezon kļuva par ULEB Eirolīgas čempionu Turcijas kluba Stambulas "Anadolu Efes" sastāvā.

20 gadus vecais Petruševs šosezon Eirolīgā piedalījās 22 mačos, vidēji izceļoties ar 5,2 punktiem.

Valstsvienības galvenais treneris Svetislavs Pešičs preses konferencē neatklāja, kāpēc kandidātu lokā nav pieredzes bagātais saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kurš pērn novembrī guva 21 punktu un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, kaldinot Serbijas uzvaru pār Latvijas izlasi ar rezultātu 101:100.

Serbijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm:

Nemaņa Bjelica (Goldensteitas "Warriors", NBA), Bobans Marjanovičs (Hjūstonas "Rockets", NBA), Ogņens Jaramazs (Minhenes "Bayern", Vācija), Filips Petruševs (Stambulas "Anadolu Efes", Turcija), Dušans Rističs (Fuenlavradas "Urbas", Spānija), Aleksa Avramovičs, Nemaņa Dangubičs (Belgradas "Partizan"), Aleksa Novakovičs, Marko Pecarski (abi - Čačakas "Borac"), Aleksa Uskokovičs, Dejans Davidovacs (Belgradas "Crvena zvezda"), Boriša Simaničs (Belgradas "Mega Mozzart"), Vaņa Marinkovičs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Marko Jagodičs Kurica (Podgorices "Budučnost Voli", Melnkalne), Dejans Todorovičs (Tenerifes "Lenovo", Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu