Par 2022. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche" komanda, kura nepieļāva Tampabejas "Lightning" trešo gadu pēc kārtas izcīnīt Stenlija kausu. "Lavīnas" šajā sezonā bija galvas tiesu pārākas pār lielāko daļu konkurentu, bet ceļš līdz vienai no dominējošākajām NHL sezonām vēsturē prasīja lielu pacietību, kas daudziem klubu īpašniekiem nepiemīt, bet Denverā bāzētajai komandai ir ilgtermiņa redzējums, kas šodien un, visticamāk, arī nākotnē nesīs panākumus.

2016./2017. gadā "Avalanche" aizvadīja visu laiku sliktāko sezonu, kopš līgā tika ieviesti algu griesti, attiecīgi 48 punkti 82 spēlēs. Tajā laikā franšīzes seja bija Mets Dušēns, kas tobrīd vēlējās pēc iespējas ātrāk pamest kuģi, kurā bija plaisa. 2017. gada sezonas pirmajā pusē kanādieša vēlmes piepildījās un viņš tika aizmainīts uz Kanādas galvaspilsētas komandu Otavas "Senators".

Tobrīd daudzi neticēja, ka ar esošo kodolu, kurā bija Neitans Makinons, Ēriks Džonsons, zviedrs Gabriels Landeskogs un soms Miko Rantanens, ir iespējams cīnīties par augstiem mērķiem, un vēlējās, lai kluba vadība veic komandas pārbūvi...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp