Latvija - Serbija. Par pirmo vietu grupā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dušans Rističs un Rihards Lomažs
Dušans Rističs un Rihards Lomažs Foto: FIBA.com

Svarīgu 2023. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra spēli šodien savu skatītāju priekšā aizvadīs Latvijas basketbola izlase, kas "Arēnā Rīga" cīņā par pirmo vietu grupā spēkiem mērosies ar spēcīgo Serbijas valstsvienību. Spēles sākums plkst. 19.30.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Belgradā aizraujošā un rezultatīvā mačā uzvaru ar 101:100 galotnē izrāva Serbijas komanda. 

Latvijas izlasei uzvara šajā mačā vismaz ar divu punktu starpību garantētu 1. vietu grupā, neatkarīgi no pēdējā mača rezultāta. Ja Slovākijas izlase jau pirms pēdējās kārtas būs zaudējusi izredzes izkļūt no 4. vietas (ja izbraukumā zaudēs Beļģijai vai uzvarēs ar mazāk nekā 26 punktu starpību), 3. jūlija spēle Slovākija – Latvija vairs neietekmēs Lukas Banki vadītās komandas bilanci sacensību otrajā posmā (sakarā ar Baltkrievijas un Krievijas komandu izslēgšanu no turnīra, divās otrā posma grupās tabulā vērā tiks ņemti tikai rezultāti savstarpējās spēlēs starp komandām, kuras pirmajā posmā savās grupās būs ieņēmušas pirmās trīs vietas).

Otrdien Latvijas komandai treniņā pievienojās uzbrucējs Jānis Bērziņš, kurš aizstās pārbaudes mačā ar Lietuvu savainojumu guvušo Artūru Strautiņu. Iepriekš kļuva zināms, ka izlasei nepalīdzēs Rodions Kurucs, kurš šajā vasarā dosies apliecināt sevi uz NBA Vasaras līgu. 

Gatavojoties šai un nākamajai spēlei, Latvija divreiz draudzības mačā tikās ar principiālo pretinieci Lietuvu. Vispirms "Arēnā Rīga" tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 70:52, bet atbildes spēlē Šauļos piedzīvots smags zaudējums 62:98. 

3. jūlijā Latvijas izlase Levicē tiksies ar Slovākiju. 

Latvijas komandai šajās spēlēs palīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks" pārstāvošais Dāvis Bertāns. 

Savukārt Serbijas rindās ir divi NBA basketbolisti - Nemaņa Bjelica un Bobans Marjanovičs, ar kuru iepriekšējā sezonā kopā spēlēja Bertāns. Komandai gan nepalīdzēs pieredzes bagātais saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kurš pērn novembrī pret Latviju guva 21 punktu un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) trešdien rīta pusē vēstīja, ka uz Latvija - Serbija spēli pārdots 8000 biļešu. 

"Latvijas basketbolisti nespēlēs Eiropas čempionātā, taču viņu mērķis ir to darīt Pasaules kausā. Neteikšu, ka viņi ir spēcīgāki par Lietuvas basketbolistiem, kuri spēlēs Eiropas čempionātā. Tomēr, redzot, ka viņi pārbaudes spēlē lietuviešus uzveica ar 20 punktu pārsvaru, ir skaidrs, ka tā ir talantīga komanda. Viņi kopā ar mums, Grieķijas un Turcijas basketbolistiem ir favorīti cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausu," uzskata Serbijas izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīgs no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Serbijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm: Nemaņa Bjelica (Goldensteitas "Warriors", NBA), Bobans Marjanovičs (Hjūstonas "Rockets", NBA), Ogņens Jaramazs (Minhenes "Bayern", Vācija), Filips Petruševs (Stambulas "Anadolu Efes", Turcija), Dušans Rističs (Fuenlavradas "Urbas", Spānija), Aleksa Avramovičs, Nemaņa Dangubičs (Belgradas "Partizan"), Aleksa Novakovičs, Marko Pecarski (abi - Čačakas "Borac"), Aleksa Uskokovičs, Dejans Davidovacs (Belgradas "Crvena zvezda"), Boriša Simaničs (Belgradas "Mega Mozzart"), Vaņa Marinkovičs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Marko Jagodičs Kurica (Podgorices "Budučnost Voli", Melnkalne), Dejans Todorovičs (Tenerifes "Lenovo", Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu