Medijs: Krievijas hokejists Malkins varētu atstāt Bļugera pārstāvēto "Penguins"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Malkins
Jevgeņijs Malkins Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja zvaigzne Jevgeņijs Malkins šovasar varētu atstāt Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvēto Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas "Penguins", vēsta "The Athletic".

35 gadus vecais Malkins, kurš šosezon NHL regulārajā čempionātā 41 spēlē sakrāja 42 punktus (20 vārti + 22 piespēles), ir kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu, tādējādi viņš var izskatīt citu klubu piedāvājumus.

Krievijas hokejistam pēc aizvadītās sezonas noslēdzās astoņu gadu līgums par atalgojumu 76 miljonu ASV dolāru apmērā.

"The Athletic" vēsta, ka kopš 15. maija, kad Pitsburgas vienībai noslēdzās sezona, "Penguins" kluba vadība neregulāri sazinās ar Malkinu, lai apspriestu sadarbības turpināšanu. Vairāki hokeja aģenti uzskatot, ka Krievijas hokejists, visticamāk, karjeru turpinās citviet.

Malkins esot piekritis algas samazinājumam, taču nav zināms, par kādu summu ir runa, vēsta "The Athletic".

Stenlija kausa izcīņā "Penguins" piedzīvoja zaudējumu "play-off" pirmajā kārtā, pazaudējot sērijā 3-1 pārsvaru un piekāpjoties Ņujorkas "Rangers" ar 3-4. Malkins septiņos mačos atzīmējās ar sešiem punktiem (3+3).

Malkins kopš 2006. gada pārstāv "Penguins" komandu, palīdzot tai trīs reizes izcīnīt Stenlija kausu - 2008., 2009. un 2012. gadā.

"Penguins" komandā Malkins šosezon bija otrās maiņas centra uzbrucējs. Pirmajā maiņā spēlēja komandas kapteinis kanādietis Sidnijs Krosbijs, trešais centrs bija kanādietis Džefs Kārters, bet ceturtajā maiņā centrā darbojās Bļugers. 

Pitsburgas kluba vadībai līdz šim nav izdevies vienoties par līguma pagarināšanu ar vēl vienu komandas zvaigzni - vadošo aizsargu kanādieti Krisu Letangu, kuram aizvadītā sezona bija rezultatīvākā karjerā - 71 spēlē 10 vārti un 58 piespēles.

35 gadus vecajam hokejistam noslēdzies astoņu gadu un 58 miljonu ASV dolāru kontrakts. Arī Letangs kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu.

"The Athletic" vēsta, ka Letangs nākamo līgumu vēlas noslēgt uz pieciem gadiem par vismaz astoņus miljonus dolāru lielu atalgojumu sezonā, bet "Penguins" piedāvā īsāku kontraktu - uz trim sezonām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu