Zoriks nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei spēlē pret Serbiju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Kristers Zoriks
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Kristers Zoriks Foto: Sintija Zandersone/LETA

Saspēles vadītājs Kristers Zoriks nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Serbiju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Ceturtdien "Arēnā Rīga" plkst. 19.30 laukumā dosies Latvijas un Serbijas basketbolisti, cīnoties par pirmo vietu Pasaules kausa kvalifikācijas grupā.

LBS trešdien rīta pusē vēstīja, ka uz Latvijas - Serbijas spēli pārdots 8000 biļešu.

Abas komandas ir jau kvalificējušās nākamajai kārtai, taču uzvara vai attiecīgi zaudējums nāks līdzi uz izšķirošo posmu cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausu.

"No 14 spēlētājiem, kuri piedalījās pēdējos treniņos, ceturtdien malā paliks savainojuma sekas vēl jūtošais Kristers Zoriks, kā arī Mārcis Šteinbergs," vēsta LBS.

Uzvara ceturtdienas spēlē vismaz ar divu punktu starpību Latvijai garantēs pirmo vietu grupā, neatkarīgi no pēdējā mača rezultāta. 3. jūlijā Latvijas izlase Levicē tiksies ar Slovākiju.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīgs no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu