Severs par Indraša izvēli: Tagad Latvijas izlases durvis viņam ir slēgtas uz mūžu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja sportists šādu izvēli ir izdarījis, tad Latvijas izlases durvis viņam ir slēgtas uz mūžu, komentējot hokejista Mika Indraša pievienošanos Maskavas "Spartak" komandai, norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Spartak" trešdien paziņoja, ka panākta vienošanās par viena gada līgumu ar Latvijas izlases hokejistu Miku Indraši, kurš valstsvienību pārstāvējis deviņos pasaules čempionātos, kā arī 2014. gada Soču un 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pavasarī veiktie grozījumi Sporta likumā paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijas Federācijā un Baltkrievijas Republikā.

Sportistus un sporta darbiniekus, kuri neievēro noteikto aizliegumu, nedrīkst iekļaut Latvijas izlases sastāvā, kā arī sporta treniņu un sacensību izdevumu segšanai viņi nedrīkst saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

"Arī izejot laukumā kaut vai tikai vienā spēlē, persona nekad vairs nevarēs pārstāvēt Latvijas izlasi nekādā statusā – ne kā sportists, ne treneris, asistents u.c. Ja sportists u.c. šādu izvēli ir izdarījis, tad Latvijas izlases durvis viņam ir slēgtas uz mūžu," savā "Twitter" profilā raksta Severs.

"Papildus atgādinājums visiem, ka Sporta likuma 21. panta otrā daļa aizliedz sporta komandām, sportistiem un sporta speciālistiem sadarboties ar sporta aģentiem no Krievijas un Baltkrievijas. Tādējādi jebkāda sadarbība un līgumu sarunas ar Krieviju vai Baltkrieviju arī ir Sporta likuma pārkāpums," piebilda IZM Sporta departamenta direktors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu