Ar miljonu nepietiek. "Rakow" par Latvijas labāko futbolistu Gutkovski vēlas lielāku izpirkumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: rakow.com

Iepriekšējo divu sezonu Polijas kausa izcīņas uzvarētāja un "Ekstraklasa" vicečempione Čenstohovas "Rakow" par 2021. gada Latvijas labāko futbolistu vēlas samērā lielu līguma izpirkuma maksu, sportists atklāja intervijā TVNET.

Gutkovskis februārī pagarināja līgumu ar "Rakow" līdz 2024. gada vasarai. Latvijas izlases uzbrucējs aizvadītajā sezonā "Ekstraklasa" čempionātā 29 mačos guva 10 vārtus, bet sezonu iepriekš 29 spēlēs viņa kontā bija septiņi precīzi sitieni.

27 gadus vecais Gutkovskis iepriekšējās divās sezonās palīdzēja "Rakow" komandai izcīnīt kluba vēsturē lielākos panākumus - triumfu Polijas kausa izcīņā 2022. un 2021. gadā, kā arī divreiz iegūt otro vietu "Ekstraklasa" čempionātā.

"Rakow" klubs vēlas pagarināt līgumu ar Latvijas futbolistu pēc sistēmas 3+2. Proti, uz trim gadiem (līdz 2025. gadam) ar opciju sadarbību turpināt vēl uz divām sezonām.

"Šobrīd notiek pārrunas, ar mani šeit grib parakstīt jaunu līgumu. Piedāvā pagarināt uz 3+2 gadiem. Tikai tagad sākām runāt, tāpēc nekas vairāk nav zināms. Redzēsim, kā būs tālāk," pastāstīja Gutkovskis.

Vēl gan nav vienošanās par to, vai izvēles tiesības pēc trešā gada pagarināt līgumu uz vēl divām sezonām būs tikai klubam, vai tomēr lēmuma pieņemšana būs abpusēja kopā ar futbolistu.

"Kā sarunāsim - skatīsimies, vai tā būs kluba opcija vai abpusēja izvēle," piebilda Latvijas futbolists.

Gutkovskis pēdējās septiņas sezonas pavadījis Polijā. Viņu apmierina situācija "Rakow" komandā, jo klubs ir konkurētspējīgs un cīnās par trofejām vietējā līmenī.

Tomēr viņš atzīst, ka gribētos spēlēt citviet augstākā līmenī. Gutkovskis savā karjerā ārpus Latvijas spēlējis vienīgi Polijas klubos.

"Protams, gribētos aizbraukt kaut kur vēl tālāk un pamēģināt spēlēt augstākā līmenī. Ir bijušas pārrunas, taču "Rakow" negrib mani laist prom, jo vēlas lielu naudu par mani," atklāja Gutkovskis.

"Transfermarkt.com" datubāzē, kas sniedz aptuvenu, bet ne vienmēr precīzu ieskatu futbolistu tirgus vērtību rādītājos, Gutkovskis un Raimonds Krollis ir novērtēti ar 1,5 miljoniem eiro. Trešais vērtīgākais starp Latvijas futbolistiem ir Roberts Uldriķis ar vienu miljonu eiro. 

Gutkovskis atklāja, ka kāds Izraēlas klubs piedāvājis vienu miljonu eiro, taču "Rakow" izpirkumu noraidījis, jo vēlas saņemt vēl lielāku summu.

Plašāka intervija ar 2021. gada Latvijas labāko futbolistu tiks publicēta sestdien, 2. jūlijā. Gutkovskis sarunā ar TVNET atklāja aptuveno summu, cik lielu izpirkumu "Rakow" vēlas saņemt, kā arī pastāstīja par gatavošanos nākamajai sezonai un Latvijas izlases pēdējā laika uzplaukumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu