NBA vērtīgākais spēlētājs Jokičs paraksta lielāko līgumu līgas vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikola Jokičs
Nikola Jokičs Foto: Reuters/ScanPix

Iepriekšējo divu sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākais spēlētājs Nikola Jokičs vienojies ar Denveras "Nuggets" komandu par iespaidīgāko līgumu līgas vēsturē, vēsta ESPN.

Atveroties brīvo aģentu tirgum, vairākas komandas ar savām zvaigznēm vienojušās par maksimālajiem līgumiem, tajā skaitā arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kuru turpinās pārstāvēt Bredlijs Bīls.

"Nuggets" ar Jokiču vienojusies par maksimālo līgumu uz pieciem gadiem, kuru laikā serbu centra spēlētājs saņems 270 miljonus ASV dolāru. Līgums stāsies spēkā ar 2023./2024.gada sezonu, tādējādi basketbolistam ar komandu būs sešu gadu līgums par 303 miljoniem dolāru.

Aizvadītajā sezonā Jokičs 74 mačos vidēji guva 27,1 punktu, izcīnīja 13,8 atlēkušās bumbas un atdeva 7,9 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Bīls un "Wizards" vienojušies par 251 miljona dolāra vērtu līgumu uz pieciem gadiem. Bīls "Wizards" rindās aizvadījis visu savu līdzšinējo NBA karjeru, Vašingtonas klubu pārstāvot desmit sezonas.

Ar Fīniksas "Suns" vienojusies komandas spožākā zvaigzne Devins Bukers, kurš no 2024./2025.gada sezonas četru gadu laikā saņems 224 miljonus dolāru. Kopējā līguma vērtība nākamajiem sešiem gadiem tagad ir 295 miljoni dolāru.

Tāpat Minesotas "Timberwolves" un Karls Entonijs Taunss vienojušies par 224 miljonu dolāru vērtu četru gadu līgumu. Arī šis līgums būs spēkā no aiznākamās sezonas un Taunss turpmāko sešu gadu laikā saņems 295 miljonus dolāru.

Savukārt Memfisas "Grizzlies" vienojusies ar Dža Morantu par 231 miljona dolāru vērtu piecu gadu līgumu. "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija ziņo, ka par tikpat lielu līgumu vienojušies arī Zaions Viljamsons un Ņūorleānas "Pelicans". Šie ir maksimāli iespējamie termiņi un summas debitantu līguma pagarināšanai.

Vēl brīvā aģenta statusā esošais Džeilens Bransons, kurš pirms tam spēlēja Dalasas "Mavericks" rindās, vienojies ar Ņujorkas "Knicks" par četru gadu un 104 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu.

Tāpat vērtīgu līgumu ar Portlendas "Trail Blazers" noslēdzis Enfernī Simonss, kurš četru gadu laikā saņems 100 miljonus dolāru. Tikmēr lielu soli karjerā uz priekšu spēris Lū Dorts, kurš iepriekšējās trīs sezonās no Oklahomasitijas "Thunder" saņēma apmēram četrus miljonus dolāru, bet nākamajos piecos gados saņems 88 miljonus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu