Helmanis trenera karjeru turpinās Japānā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

Latvijas basketbola treneris Uvis Helmanis strādās par lietuvieša Daiņus Adomaiša asistentu Japānas klubā Tokijas "Alvark".

Piektdien "Alvark" paziņoja, ka Adomaitis stājies pie komandas stūres, bet portāls "Basketnews.com" ziņo, ka viņam līdzi dosies arī Helmanis.

Iepriekšējās divas sezonas Helmanis vadīja Vācijas otrās bundeslīgas komandu Erfurtas "Lowen", bet pēc sezonas beigām puses vienojās, ka neturpinās sadarbību.

Pirms došanās uz Vāciju Helmanis strādāja par Adomaiša palīgu Lietuvas klubā Viļņas "Rytas", kā arī par Roberta Štelmahera asistentu Latvijas vīriešu nacionālajā izlasē. Helmanis ar Adomaiti 2011.gadā kopā strādāja arī Slupskas "Energa Czarni" vienībā.

Trenera karjeras laikā viņš vadījis "Barons kvartāls", kā arī Liepājas un Valmieras komandas, bet par asistentu strādājis arī "VEF Rīga" un "Ogres" vienībās. Viņš vadījis arī dažādas Latvijas jaunatnes nacionālās komandas.

Spēlētāja karjeras laikā spēka uzbrucējs Helmanis bijis viens no vadošajiem Latvijas basketbolistiem. Latvijas izlasē viņš vēl joprojām ir rekordists aizvadīto spēļu (184) skaita ziņā un ir otrais visu laiku rezultatīvākais izlases spēlētājs ar 1585 gūtiem punktiem. Profesionālajā karjerā Helmanis pārstāvēja dažādas Latvijas komandas, kā arī vairākus gadus spēlējis Polijas un Vācijas čempionātos. Spēlētāja karjeras panākumu sarakstā ir gan Polijas (2001), gan Vācijas (2005) čempionu tituli, kā arī divi Latvijas čempionu tituli (1999 un 2010).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu