Indrašim šodien paredzēta tikšanās ar Latvijas Hokeja federācijas vadību

CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) joprojām nav saņēmusi uzbrucēja Mika Indraša transfēra pieprasījumu, aģentūrai LETA apstiprināja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs. Sportistam ar LHV vadību piektdien paredzēta tikšanās.

Trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Maskavas "Spartak" paziņoja, ka noslēgusi vienošanos ar Indraši. Pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā. Ja sportists savu karjeru turpinās Krievijā, viņam turpmāk būs liegts pārstāvēt Latvijas izlasi.

Ceturtdien Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs tviterī rakstīja, ja LHF kaut kādā veidā ir iesaistīta transfēru saskaņošanā, tad tā nedrīkstētu saskaņot šādu pāreju, jo tādejādi federācija atbalstītu Sporta likumā noteiktā aizlieguma pārkāpumu.

LHF šobrīd šo jautājumu risina ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF), kuras noteikumi neļauj federācijām liegt spēlētāju pārejas. Federācija pagaidām nav saņēmusi no "Spartak" komandas arī transfēra pieprasījumu.

"IIHF skaidrojām iemeslus, kas saistīti ar Sporta likuma izmaiņām. Šobrīd IIHF juristi strādā, kā viņiem rīkoties situācijā, ja mums ienāks šāds transfēra pieprasījums un tas būs jānoraida. Tuvākajā laikā redzēsim, vai šāds transfēra notiks. Joprojām ceru, ka ir noticis kāds pārpratums un šī informācija neapstiprināsies," stāstīja Pļāvējs.

Indrašis pēc "Spartak" paziņojuma nav komunicējis ar Latvijas medijiem, bet šodien hokejistam paredzēta tikšanās ar LHF.

Aizvadītajā KHL čempionātā 31 gadu vecais Indrašis aizvadīja 46 spēles Maskavas apgabala "Vitjaz" un Leonīda Tambijeva vadītās Vladivostokas "Admiral" rindās, gūstot 17 (7+10) rezultativitātes punktus.

Tāpat uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs un sezonu pabeidza "Biel-Bienne" komandā Šveices čempionātā. Pēc klubu sezonas trauma viņam liedza startu pasaules meistarsacīkstēs.

Jau vēstīts, ka otrdien "Admiral" paziņoja, ka tās treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Krievijas mediji baumoja arī, ka Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā atgriezīsies KHL, tomēr hokejists portālam "Sportacentrs.com" šādu informāciju noliedza. Tāpat neapstiprinājās Krievijas mediju izplatītā informācija, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Novosibirskas "Sibirskie Snaiperi" vadīs Latvijas treneris Valērijs Kuļibaba.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu