Gražulis pēc vēsturiskās uzvaras pār serbiem: Skaista vasara, pilnas tribīnes, brīnišķīgi!

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Gražulis aizsardzībā (vidū)
Andrejs Gražulis aizsardzībā (vidū) Foto: FIBA Europe

Latvijas vīru basketbola izlase vēsturiskajā uzvarā pār Serbiju ceturtdien paveica lielisku darbu aizsardzībā, kā arī ļoti palīdzēja tribīnēs sanākušie desmit tūkstoši līdzjutēju, pēc mača sarunā ar TVNET sacīja viens no panākuma kaldinātājiem laukumā Andrejs Gražulis.

Latvija 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21) pārspēja Serbiju, nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā.

Gražulis šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes, guva desmit punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

"Skaista vasara, pilnas tribīnes, pirmo reizi uzvarējām serbus! Brīnišķīgi! Izdarījām to, kas bija jāizdara. Sākumā par lēnu spēlējām. Tas varbūt bija iemesls smagnējam sākumam. Pielāgojāmies viņu tempam, bet otrajā puslaikā viņus noskrējām. Treneris [Luka Banki] puslaika pārtraukumā mudināja skriet ātrāk," spēli rezumēja spēka uzbrucējs.

"Nevarējām iemest no tālās distances, bet recepti, lai to pārvarētu, nepateikšu. Vienkārši jāmet! Mums ir ļoti labi cīnītāji par atlēkušajām bumbām, tāpēc pamatots un brīvs metiens ir jāizpilda. Nevajag raustīties, tas arī viss."

Otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs Latvijas izlase savā grozā bija ielaidusi tikai desmit punktus. Arī Gražulis atzīmēja, ka aizsardzība spēles otrajā pusē darbojusies ļoti labi.

"Mums rādīja video, kā viņi spēlē. Visu zinājām. Pirmajā puslaikā tik labi nesanāca, bet pēc tam visi bijām savās vietās. Trešajā ceturtdaļā ielaidām tikai septiņus punktus. Aizsardzība strādāja."

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēdējo maču A grupā aizvadīs 3.jūlijā Levicē pret Slovākiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu