Video un audio ⟩ "Ieliec roku kabatā un patausti, vai tev ir tās divas lietas..." Ralfs Freibergs par mugurkaula parādīšanu un nespēlēšanu pēc kanoniem

CopyDraugiem X Whatsapp
Ralfs Freibergs.
Ralfs Freibergs. Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 27. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs.

Ralfs savas hokeja gaitas sāka Jaunmārupē, kur kopā ar citiem apkārtnes bērniem ziemā aizrāvās ar šo nodarbi. Piemērs bija tēvs, kurš spēlēja amatieru līmenī, kā arī izveidoja Mārupes komandu, kas sacentās Jelgavas atklātajā čempionātā.

Interesanti, ka trenēties hokejā Freibergs sāka gandrīz vienlaikus ar vecāko brāli Renāru, pirmajam uz nodarbībām dodoties tieši Ralfam.

Aizsargs pastāstīja par to, kā viņa skatījumu uz lietām un dzīvi mainīja pavadītie gadi Ziemeļamerikā, kā arī to, ka šobrīd paralēli hokejista karjerai viņš apgūst trenera specialitāti Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA).

Sarunā arī par to, kā atgūt zaudēto pārliecību par sevi. Ralfam pamatīgu robu pārliecībā par savām spējām iecirta gan pirmā, gan otrā sezona Rīgas "Dinamo" komandā. Vienā no tām tā laika "Dinamo" galvenais treneris pat iesaucis viņu un Aleksandru Jerofejevu pie sevis, lai pateiktu, ka gaidāmajā mačā aizsargi nedrīkstēs slidot tālāk par pretinieka zilo līniju. 

Vaicāts, kā atgūt pārliecību, Freibergs atbildēja ar sev raksturīgo tiešumu.

"Ieliec roku kabatā un patausti, vai tev ir tās divas lietas. Jāparāda mugurkauls, nedrīkst ļaut sev kāpt uz galvas. Pagājušās sezonas izskaņu pavadīju Vācijā. Aizbraucu un nolēmu, ka spēlēšu tā, kā māku. Ja gribēšu dot piespēli caur vidu, tad došu," pauda hokejists.

Sarunā ar Ralfu arī par piedāvājumiem no Krievijas, šopavasar pasperto soli malā no izlases, kā arī neiztiksim bez rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 27. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 27. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu