Šmits un Pasečņiks nespēlēs pret Slovākijas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Zane Bitere/LETA

Rolands Šmits un Anžejs Pasečņiks svētdien nepiedalīsies Latvijas vīriešu basketbola izlases mačā ar Slovākiju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbola izlase svētdien 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmā posma pēdējā spēlē viesosies pie Slovākijas. Mačs Levicē sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam TV6.

Latvijas izlase jau nodrošinājusi pirmo vietu apakšgrupā un cīņas iznākums Levicē neietekmēs tās pozīciju kvalifikācijas otrajā posmā.

Tomēr cīņa ar Slovākiju būs svarīga ar to, ka jebkura spēle ietekmē komandas reitingu, kas tiek ņemts vērā veidojot izložu grozus un piešķirot īpašos ielūgumus. Piemēram, 2020.gadā Latvijai pietrūka dažu punktu, lai saņemtu uzaicinājumu uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Uz Levici dodas desmit spēlētāji, kuri ceturtdien kaldināja uzvaru pār Serbiju, kā arī divi jauni spēlētāji. Rolandu Šmitu un Anžeju Pasečņiku aizstās Mārcis Šteinbergs un potenciālais debitants Roberts Stumbris.

Iepriekšējā spēlē latvieši ceturtdien mājās ar rezultātu 66:59 uzveica Serbiju un nodrošināja pirmo vietu kvalifikācijas A apakšgrupā. Tikmēr slovāki ar 57:83 mājās atzina Beļģijas pārākumu.

Pirms pēdējās kārtas A apakšgrupā Latvijai ir četras uzvaras piecās cīņās, pa trīs guvušas Beļģija un Serbija, bet Slovākija piedzīvojusi piecus zaudējumus un svētdien noslēgs atlases ciklu.

Gatavojoties 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem, Latvijas valstsvienība aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Lietuvu. Pirmajā mačā Rīgā pārāka bija Latvija, uzvarot ar 70:52, bet otrajā pie panākuma tika lietuvieši, sagraujot Latvijas valstsvienību ar 98:62.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023.gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

12 labākās Eiropas komandas (pa trim no katras otrā posma grupas) iegūs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās. Komandas, kas pirmajā posmā grupās paliks ceturtajās vietās, piedalīsies 2025.gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm:

Toms Leimanis (Klaipēdas "Neptūnas", Lietuva), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Rihards Lomažs (Denizli "Yukatel Merkezefend", Turcija), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Artis Ate ("VEF Rīga"), Jānis Bērziņš ("Larisa", Grieķija), Dāvis Bertāns (Dalasas "Mavericks"), Rolands Šmits ("Barcelona", Spānija), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Klāvs Čavars (Bidgoščas "Astoria", Polija), Roberts Stumbris (Glivices GTK, Polija).

Slovākijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm:

Davids Abrhāms, Martins Bahans, Boriss Bojanovskis, Šimons Krajčovičs (visi - "Levice"), Mareks Doležajs (Saloniku "Iraklis", Grieķija), Tomāšs Pavelka ("Palencia", Spānija), Dalibors Hlivāks ("Spišska Nova Ves"), Matejs Majerčāks ("Ostrava", Čehija), Dāvids Novāks ("Nymburk", Čehija), Lukāšs Boleks ("Lučenec"), Šimons Turza (Svitas "Iskra"), Samuels Volāriks ("Komārno"), Mihaels Fuseks (bez kluba).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu