Artūrs Liepa un Baiba Medne kļūst par Latvijas čempioniem triatlonā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sportiste Baiba Medne
Latvijas sportiste Baiba Medne Foto: Ieva Lūka/LETA

Par Latvijas čempioniem triatlonā olimpiskajā distancē svētdien Vaidavā kļuva Artūrs Liepa un Baiba Medne, ziņo Latvijas Triatlona federācija.

Medaļas tika sadalītas tradicionālā Vaidavas triatlona ietvaros, kas norisinājās jau 35. reizi.

Vīriešiem pārējās vietas uz goda pjedestāla ieņēma Artjoms Gajevskis un Andrejs Dmitrijevs, kamēr sievietēm cīņā arī ar lielu karstumu otrā bija Kristiāna Maskava, kurai sekoja Darja Beļeviča.

Sportisti vispirms Vaidavas ezerā peldēja 1,5 kilometrus, tad brauca 40 kilometrus ar velosipēdu un skrēja desmit kilometrus.

Peldēšanā pēc pirmā no diviem apļiem pirmoreiz olimpisko distanci veicošais Liepa bija tikai pāris sekundes priekšā Gajevskim, tomēr otrajā aplī ceļā uz pirmo boju daugavpilietis aizpeldēja nedaudz neprecīzi un zaudēja vismaz desmit sekundes. No ūdens Kalngales sportists izskrēja aptuveni 20 sekundes ātrāk par Gajevski.

Trešā ūdeni pameta Maskava, kurai cieši sekoja Dmitrijevs, bet aiz viņiem - Medne un pieredzējušais Sandis Šika.

Turpmākajā distancē cīņā par uzvaru intrigas vairs nebija. Liepa katrā velodistances aplī kāpināja pārsvaru, un pirms skriešanas viņam tas bija nedaudz lielāks par trim minūtēm.

Noslēdzošajā posmā abi Latvijas labākie triatlonisti ātrumā bija līdzvērtīgi, finišā Liepam Gajevski apsteidzot par divām minūtēm un 53 sekundēm.

Kā pēc sacensībām atzina čempions, viņš joprojām jūt aklimatizācijas sekas, jo pirms divām nedēļām Kanādā izcīnīja 23.vietu pasaules junioru čempionātā, kas gan piespiedu kārtā tika aizvadīts duatlona formātā.

Trešo vietu sacensībās stabili ieņēma Dmitrijevs, kuram sekoja Oskars Vidovskis, Šika, Ivo Irbe un Edgars Kokorevičs, bet astoto, vietu savā debijas triatlonā izcīnīja viens no Latvijas labākajiem biatlonistiem Edgars Mise, kuram visgrūtāk klājās velobraukšanā.

Sievietēm pēc pirmā no četriem velo apļiem Maskava vēl bija priekšā Mednei, bet turpinājumā pieredzējušākā sportiste jaunāko konkurenti apsteidza.

Pēc velo distances Maskava atpalika vien nedaudz vairāk par pusminūti, bet skriešanā lielajā karstumā viņai klājās grūti, un noslēgumā abas atlētes jau šķīra septiņas ar pusi minūtes.

Tikmēr uz bronzas pakāpiena kāpa jaunā daugavpiliete Beļeviča, kurai sekoja kalnu divriteņu sportā labāk iepazītā Lāsma Ozola un Paulīna Latsone.

Jau pēc nedēļas, 10.jūlijā, risināsies Smiltenes triatlons, kurā tiks sadalītas Latvijas čempionāta medaļas vidējā distancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu