Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Visas sērijas reiz beidzas…

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis (priekšplānā)
Raimonds Krollis (priekšplānā) Foto: Valmiera FC/Facebook

"Valmiera FC" komandai neizdevās turpināt savu uzvaru un nezaudēto spēļu sēriju un līdz ar to sasniegt Latvijas futbola virslīgas rekordu. Valmieras komandas vēsturē paliek 15 pēc kārtas uzvaras un 18 pēc kārtas nezaudētas spēles. Visas sērijas - gan labās, gan sliktās - reiz pārtrūkst, un pārtrūka arī mana sērija - piecas spēles un piecas Valmieras komandas uzvaras šo rindu autora klātbūtnē.

Valmieriešu zaudējums ar 1:2 savā laukumā Jūrmalas "Spartakam" bija ja ne nojaušams, tad arī ne sensacionāls. Vispirms jau Jūrmalas komanda pati ar katru spēli rāda arvien labāku sniegumu, tās pamatsastāvs plus 2-3 uz maiņu nākoši spēlētāji ir konkurētspējīgi pret jebkuru virslīgas komandu, savukārt Valmieras komanda iepriekšējās spēlēs ar citām līderu kvarteta komandām bija patērējusi daudz gan fiziskā spēka, gan nervu enerģijas jeb emociju.

Komandas emocionālais fons mačā ar "Spartaku" vairs nebija tāds kā iepriekšējās spēlēs, un tas ir tikai saprotams - nav iespējams emociju viļņa virsotnē noturēties visu sezonu, kaut kad klupienam bija jānotiek, un valmieriešiem varbūt pat labi, ka tas notika tagad - pirms pauzes čempionātā -, nevis sezonas beigās, kad izšķirsies titula un medaļu liktenis.

Tagad būs interesanti redzēt, kā Valmieras komanda piecelsies pēc klupiena -

Eiropas kausu izcīņā valmierieši iesaistīsies ar kvalifikācijas 2. kārtu un tuvāko divu nedēļu laikā viņiem būs tikai divas spēles, toties jau pirmā no tām - 10. jūlijā "Skonto" stadionā Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā pret "Riga FC"! No vienas puses - ir labi, ka pauze, no otras - komanda tiek izsista no spēļu ritma. Kas ir labāk un kas sliktāk - to rādīs laiks, un spēle 10. jūnijā vēl nebūs tam rādītājs, kaut gan līdz tai kopš zaudējuma "Spartakam" būs pagājusi vairāk nekā nedēļa.

Jūrmalas komanda bija zaudējusi valmieriešiem četrās iepriekšējās spēlēs, bet tagad pelnīti uzvarēja. Tiesa, runā, ka spartakiešu rindas varētu pamest viens no viņu līderiem nigērietis Ogunniji (interese esot gan no virslīgas klubiem - tiek minēts "Riga FC", gan no ārzemēm), taču kāds cits nāks viņa vietā, un jācer, ka "Spartaks" turpinās spēlēt arvien labāk, kas padarīs čempionātu vēl interesantāku.

Skatos un priecājos, kā spēlē Oļegs Laizāns. "Maestro" paspēj visur.

Kamēr daži jaunie spēlētāji vairs nejaudā izskriet līdzi, tikmēr Oļegs paspēj būt noderīgs gan aizsardzībā, gan komandas spēles veidošanā uzbrukumā visas 90 minūtes. Tieši vairāki pieredzējušie spēlētāji un labi leģionāri veido "Spartaka" kodolu un palīdz drošāk iejusties virslīgā jaunajiem pašmāju futbolistiem.

Līderu klupienu izmantoja tikai viens no tā sekotājiem - RFS ar 4:0 pārspēja BFC "Daugavpils" komandu, un tagad čempioni no līdera atpaliek tikai par 5 punktiem. Savukārt FK "Liepāja" un "Riga FC" savu dueli Liepājā pabeidza bez gūtiem vārtiem. "Rīdzinieki" jau piektajā mačā nespēj uzvarēt Liepājas komandu (pirms tam - četri 0:1 zaudējumi pēc kārtas).

Liepājas komandā kārtējās pārmaiņas sastāvā, un ar ko šāds "remonts ceļā" beigsies, to rādīs tikai laiks. Katrā ziņā tūlītēju efektu tas nedod un arī nevar dot, tāpēc atliek tikai pabrīnīties, ka Liepājas futbola kluba vadība to nezina… No komandas rindām izraidīts arī savulaik ilggadējais komandas vārtsargs un tad vārtsargu treneris Viktors Spole, kas Liepājas futbola aprindās simpātijas pret pilsētas pirmo komandu noteikti nepalielina.

Ja uz spēli ar vienu no tiešajiem konkurentiem "Riga FC" atnāk tik maz skatītāju (protokolā ierakstīti 986 skatītāji), tad tas laikam lielā mērā liecina par attieksmi pret komandu pilsētā, un es neieteiktu kluba vadībai šādu attieksmi ignorēt.

No Daugavpils komandas puses savukārt izskanējis, ka komanda varētu pat nepabeigt turnīru, ja nebūs, kur aizvadīt mājas spēles.

Cerams, ka tik tālu nenonāks un tik lielā kaunā pilsētas vadība negribēs krist, taču tam visam ir arī otra puse. Nedomāju, ka ir normāli, ja pāris nedēļas pirms turnīra sākuma "pēkšņi" tiek paziņots, ka "Celtnieka" stadions neatbilst prasībām, - varētu domāt, ka tajā kaut kas citādāk bija pirms gada vai pirms trim gadiem, bet tagad "pēkšņi" viss kļuva tik slikti. Ja šāds lēmums būtu, piemēram, decembrī, tad cita lieta, bet turnīra priekšvakarā… Tas neko neatrisina. Tas gan arī neattaisno ne ar ko neargumentētu vienaldzību (labākajā gadījumā), kas ir pret komandu no pilsētas vadības puses.

Pirmo uzvaru čempionātā arī jaunā galvenā trenera Aleksandra Koliņko vadībā neizdevās gūt Salaspils "Super Nova" komandai - 1:2 mačā ar FK "Auda". Savukārt FK "Metta" neuzvar jau 9 spēlēs pēc kārtas (8 zaudējumi) - šoreiz 0:2 viesos pret FK "Tukums 2000/Telms".

Virslīgas čempionāts atsāksies 16. jūlijā (6. un 13. jūlijā tiks aizvadītas divas vēl no pirmā riņķa pārceltās spēles - attiecīgi FK "Auda" pret BFC "Daugavpils" un FK "Tukums 2000/Telms" pret "Spartaku"). Līdz tam Eiropas kausos pirmās, un cerams, ka ne pēdējās spēles šajā sezonā, aizvadīs RFS, "Riga FC" un FK "Liepāja". Kā tas ietekmēs komandas sniegumu virslīgā? Arī to būs interesanti redzēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu