Olimpisko vicečempionu Fedotovu, kurš posās uz NHL, arestē par izvairīšanos no Krievijas armijas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivans Fedotovs
Ivans Fedotovs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas varasiestādes arestējušas vienu no savas olimpiskās hokeja izlases galvenajiem varoņiem 25 gadus veco vārtsargu Ivanu Fedotovu, kurš nākamajā sezonā gatavojās debitēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda šā gada februārī notikušajās Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguva sudraba medaļas hokeja turnīrā, finālā piekāpjoties Somijas valstsvienībai.

Viens no KOK komandas galvenajiem varoņiem šajā turnīrā bija vārtsargs Fedotovs, kurš sešos mačos vidēji ielaida tikai 1,61 ripu, atvairot 94,3% pretinieku metienu.

Tagad vārtu vīrs nonācis apcietinājumā, jo tiek apsūdzēts par izvairīšanos no Krievijas obligātā militārā dienesta.

Krievijā visiem vīriešiem, ar atsevišķiem izņēmumiem, vecumā no 18 līdz 27 gadiem ir jāiziet militārais dienests. Par izvairīšanos no iesaukšanas armijā var sodīt ar naudas sodu un cietumsodu līdz diviem gadiem.

Hokejista advokāts Aleksejs Ponomarjovs sarunā ar Krievijas ziņu aģentūru "RIA Novosti" noliedzis, ka viņa klients būtu izvairījies no dienesta Krievijas armijā.

Fedotovu arestēja pie ledus halles Sanktpēterburgā un nogādāja militārajā birojā, kur hokejistam kļuva slikti un viņš bija jānogādā slimnīcā.

Advokāts norādījis, ka viņam un arī klienta vecākiem liedz iekļūt slimnīcā apraudzīt Fedotovu.

"Šobrīd mēs nevaram precīzi pateikt, kā viss ir. Viņš it kā atrodas slimnīcā, bet nez kāpēc nav iekļauts pārējo pacientu sarakstā," sacīja Ponomarjovs.

Aizvadītajā sezonā Fedotovs pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas CSKA, ar kuru viņš izcīnīja Gagarina kausu.

KHL aizvadītās sezonas labākā vārtsarga balvas ieguvējs maijā parakstīja viena gada līgumu ar NHL klubu Filadelfijas "Flyers".

"Mēs esam informēti par ziņām un izmeklējam situāciju. Šobrīd mums nav plašāku komentāru," paziņojumā, kas nosūtīts CNN, norādīja "Flyers" prezidents hokeja jautājumos Čaks Flečers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu