Latvijas U-20 hokeja izlase ar 37 kandidātiem sāk gatavoties pasaules čempionātam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: Latvijas Hokeja federācija (LHF)

Gatavošanos pasaules čempionātam pirmdien uzsāka Latvijas U-20 hokeja izlase un kandidātu sarakstā pašlaik ir 37 spēlētāji, ziņo Latvijas hokeja federācija.

Pasaules U-20 čempionāts elites grupā no 9. līdz 20.augustam norisināsies Kanādas pilsētā Edmontonā.

Šobrīd Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļauti pieci vārtsargi, 11 aizsargi un 21 uzbrucējs. Kopumā uz čempionāta drīkstēs pieteikt 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus.

Latvijas U-20 nacionālā hokeja izlase šonedēļ ledus nodarbības aizvadīs "Volvo" hallē, bet "sausie" treniņi notiks Jūrmalā un Daugavas stadionā Rīgā. Savukārt no nākamās nedēļas līdz 2.augustam ledus treniņi notiks Daugavas hallē.

Latvijas U-20 izlasei pirms čempionāta 4.augustā paredzēts aizvadīt pārbaudes spēli ar Austrijas vienaudžiem.

Darbā ar U-20 valstsvienību galvenajam trenerim Artim Ābolam asistēs Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis. Tikmēr U-20 izlases ģenerālmenedžeris būs Rūdolfs Kalvītis, bet par fizisko sagatavotību rūpēsies Mārtiņš Klucis.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionātā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādu, Somiju, Čehiju un Slovākiju. Tikmēr A grupā cīnīsies Zviedrija, ASV, Šveice, Vācija un Austrija. Piebildīsim, ka no šī turnīra neizkritīs neviena izlase.

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība atgriešanos elitē 9.augustā sāks ar cīņu pret Somiju, dienu vēlāk tiksies ar mājinieci Kanādu, 12.augustā spēkosies ar Slovākiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs ar 14.augusta spēli pret Čehiju.

2023.gada pasaules čempionāts nākamā gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Halifaksā un Monktonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu