Video Juškas audzēkne Aņisimova sasniedz Vimbldonas ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Amanda Aņisimova
Amanda Aņisimova Foto: EPA/Scanpix

ASV tenisiste Amanda Aņisimova, kuras treneris ir latvietis Andis Juška, pirmdien iekļuva Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Aņisimova, kura WTA rangā ieņem 25.vietu un turnīrā izsēta ar 20.numuru, astotdaļfinālā ar rezultātu 6-2, 6-3 uzvarēja Francijas tenisisti Armonī Taņu (WTA 115.).

Aņisimova guva 28 punktus ar uzbrukuma sitieniem.

Taņa Vimbldonā pirmajā kārtā apturēja titulēto ASV tenisisti Serēnu Viljamsu, kurai tā bija pirmā vienspēle pēc teju gadu ilga pārtraukuma.

20 gadus vecā Aņisimova pirmo reizi Vimbldonā sasniegusi ceturtdaļfinālu un lūkos otro reizi karjerā iekļūt "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Pretī viņai stāsies kādreizējā planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas (WTA 18.), kura astotdaļfinālā droši ar 6-1, 6-2 guva virsroku pār ranga ceturtajā pozīcijā esošo spānieti Paulu Badosu. Halepa ir 2019.gada Vimbldonas turnīra čempione.

Pirmo reizi karjerā Vimbldonas labāko astoņnieku sasniegusi Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina (WTA 23.), kura ar 7-5, 6-3 pieveica horvātieti Petru Martiču (WTA 80.).

Ribakina cīņā par pusfinālu spēkosies ar austrālieti Ajlu Tomļanoviču (WTA 44.), kura Vimbldonas ceturtdaļfinālu sasniegusi otro gadu pēc kārtas. Austrāliete ceturtajā kārtā ar 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja francūzieti Alizē Kornē (WTA 37.).

Iepriekšējā kārtā Kornē pārtrauca planētas pirmās raketes Igas Švjontekas 37 uzvaru sēriju.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts - norisināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu