"Es nosodu Krievijas karu Ukrainā!" Miks Indrašis noliedz pievienošanos "Spartak"

CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokejists Miks Indrašis savā "Instagram" kontā nācis klajā ar paziņojumu par aizvadītajā nedēļā izskanējušo informāciju saistībā ar viņa pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Maskavas "Spartak".

Aizvadītajā nedēļā plašu rezonansi Latvijas hokeja saimē izraisīja KHL kluba Maskavas "Spartak" paziņojums, ka komandu nākamajā sezonā pārstāvēs latviešu uzbrucējs Miks Indrašis.

Pats hokejists līdz šim publiskajā telpā notikušo nebija komentējis, bet tagad viņš savā "Instagram" kontā ir ievietojis attēlu, kurā redzams Latvijas izlases kreklā, skaidrojot notikušo.

""Spartak" publiskotā informācija par manu pievienošanos šim klubam nav patiesa, manās rokās nav spēkā esošs līgums ar šo klubu! Tieši pretēji - man ir spēkā esošs līgums ar citu komandu! "Spartak" ir neapmierināts par manu atteikšanos spēlēt Krievijā, tādēļ šāda rīcība no viņu puses," rakstīja Indrašis.

Gadījumā, ja uzbrucējs izvēlētos spēlēt KHL, viņa durvis uz Latvijas valstsvienību būtu slēgtas. Pats hokejists, gan norāda, ka negrasās spēlēt Krievijā.

"Es nosodu Krievijas karu Ukrainā! Agresora valstī nespēlēšu! Esmu Latvijas patriots un savu attieksmi pret savu valsti vienmēr esmu paudis laukumā, velkot izlases kreklu deviņos Pasaules čempionātos pēc kārtas," rakstīja Indrašis.

Tāpat publiskajā telpā izskanēja pietiekami daudz kritikas uzbrucējam. Indrašis vērsās arī pie nelabvēļiem, kuri apšaubīja viņa nostāju.

"Redzēju, ka šajā dienās daudzi raksta: "šajā situācijā var redzēt manu īsto nostāju." To pašu gribu teikt par visiem inteliģentajiem cilvēkiem, kas pauda savu neadekvāto un nepatīkamo viedokli manā virzienā, balstoties uz neapstiprināto informāciju medijos un sociālajos tīklos un pieņemot, ka tā ir vienīgā patiesā informācija," nobeigumā rakstīja hokejists.

Aizvadītajā KHL čempionātā 31 gadu vecais Indrašis aizvadīja 46 spēles Maskavas apgabala "Vitjaz" un Leonīda Tambijeva vadītās Vladivostokas "Admiral" rindās, gūstot 17 (7+10) rezultativitātes punktus.

Tāpat uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs un sezonu pabeidza "Biel-Bienne" komandā Šveices čempionātā. Pēc klubu sezonas trauma viņam liedza startu pasaules meistarsacīkstēs.

Jau vēstīts, ka otrdien "Admiral" paziņoja, ka tās treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

Krievijas mediji baumoja arī, ka Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā atgriezīsies KHL, tomēr hokejists portālam "Sportacentrs.com" šādu informāciju noliedza. Tāpat neapstiprinājās Krievijas mediju izplatītā informācija, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Novosibirskas "Sibirskie Snaiperi" vadīs Latvijas treneris Valērijs Kuļibaba.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu