"Ir viegli nosodīt, neesot manā vietā." Ostapenko skaidro savu nesavaldību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ienīst zaudējumus, tāpēc viņa pēc neveiksmēm nespēj savaldīties. Sportiste uzskata, ka ir normāli ļaut vaļu emocijām, kad ir sarūgtinājums par zaudējumu.

Latvijas sieviešu tenisa pirmajai raketei svētdien neizdevās iekļūt Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 17. vietu un Vimbldonā bija izsēta ar 12. numuru, ar rezultātu 7-5, 5-7, 5-7 piekāpās vācietei Tatjanai Marijai, kura ieņem 103. pozīciju pasaules reitingā.

Ostapenko pēc zaudējuma ar ūdens pudeli iemeta krēslam, kas apgāzās. Skatītāji tribīnēs ūjināja, paužot nepatiku pret Latvijas tenisisti.

"Domāju, ka tas bija mans mačs - man vajadzēja uzvarēt. Viņai brīžiem paveicās un izdevās atspēlēties," portāls "Yahoo Sports" citē Ostapenko.

"Jutu, ka man šajā mačā bija jāuzvar. Protams, esmu ļoti vīlusies. Ja vien es būtu zaudējusi lieliskā cīņā pret lielisku spēlētāju... bet es pati zaudēju šo maču," norādīja Latvijas tenisiste.

Ostapenko šajā mačā pieļāva 57 nepiespiestās kļūdas, bet pretiniece tikai 15. Vimbldonas turnīra pirmo trīs kārtu mačos, kuros izdevās uzvarēt, Ostapenko pieļāva krietni mazāk nepiespiesto kļūdu - attiecīgi 25, 28 un 27.

"Es vienkārši pieļāvu kļūdas. Viņa vienkārši izmantoja visas manas nepiespiestās kļūdas - tādā veidā viņa šodien uzvarēja," pauda Ostapenko.

"Vienmēr ir kaitinoši zaudēt šādu maču, it sevišķi tad, ja apzinies, ka esi labāka spēlētāja un biji favorīta statusā," piebilda Latvijas tenisiste.

Ostapenko uzsvēra, ka viņa ir ļoti azartiska, ar lielu vēlmi sacensties.

"Tāpēc, protams, man bija emocijas. Esmu cilvēks, un tas ir normāli. Es to nepalaidīšu tā vienkārši vaļā, sakot, ka viss ir kārtībā - es zaudēju. Nē, nav viss labi. Acīm redzams, ka esmu emocionāla spēlētāja. Es ienīstu zaudējumus," sacīja Ostapenko.

"Tāpēc uzskatu, ka tas ir normāli. Protams, man varbūt nevajadzēja tā darīt, bet ir viegli teikt no malas, kad neesi manā vietā. Ir viegli nosodīt," piebilda Latvijas tenisiste.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu