Zelenskis: Karā dzīvību zaudējuši 89 sportisti un treneri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Bahs un Volodimirs Zelenskis
Tomass Bahs un Volodimirs Zelenskis Foto: SIPA/Scanpix

Karā cīnoties par valsts neatkarību, stājoties pretī okupantiem no Krievijas, dzīvību zaudējuši 89 sportisti un treneri, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskim aizvadītajā nedēļā Ukrainas galvaspilsētā Kijivā bija tikšanās ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu vācieti Tomasu Bahu.

Tikšanās laikā Zelenskis norādīja, ka Krievijas karadarbība nodarījusi lielu postījumu Ukrainas sportam.

"Vairāk nekā simts tūkstošiem Ukrainas sportistu nav iespēju trenēties. Simtiem sporta būvju ir iznīcinātas - gan lieli sporta infrastruktūras objekti, gan Ukrainas skolas, universitātes un sporta klubi," prezidenta preses dienests citē Zelenski.

Viņš norādīja, ka daudzi Ukrainas sportisti pievienojušies armijai, lai aizstāvētu savu valsti frontē. Aprēķini liecina, ka karadarbības dēļ dzīvību zaudējuši 89 sportisti un treneri, bet 13 ar sportu saistītas personas tiek turētas gūstā.

SOK ir trīskāršojusi atbalsta fondu, kas izveidots kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā - tagad tas ir 7,5 miljoni ASV dolāru. Pēc Baha teiktā, tas ļauj atbalstīt vairāk nekā trīs tūkstošus olimpiskās kustības dalībnieku - olimpiskos sportistus Ukrainā vai tos, kas atrodas ārvalstīs.

Bahs arī uzsvēra, ka SOK nav mainījusi iepriekš pausto nostāju - tā joprojām neiesaka starptautiskajām sporta federācijām aicināt Krievijas un Baltkrievijas sportistus uz sacensībām. "Vēl nav pienācis laiks atcelt aizliegumu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu