Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Lomažs nepaliks Denizli komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbola izlases aizsargs Rihards Lomažs neturpinās spēlēt Turcijas spēcīgākās līgas komandā Denizli "Yukatel Merkezefendi Belediyesi", ziņo vienība.

26 gadus vecais Lomažs aizvadītajā sezonā Turcijas augstākajā līgā 30 spēlēs vidēji 34 minūtēs guva 14,9 punktus, atdeva 4,1 rezultatīvu piespēli un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas. Denizli vienība turnīra tabulā ieņēma 14.vietu.

Lomažs kopš 2019.gada pārstāvēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Francijas klubu Vilērbānas ASVEL, bet pērn janvārī viņš spēļu prakses nolūkā mainīja komandu, pārceļoties uz Vācijas vienību "Gottingen".

Eirolīgā Lomažs piedalījās sešos mačos, kuros vidēji deviņās minūtēs guva 3,3 punktus, bet Francijas augstākajā līgā viņam tikpat spēlēs caurmērā 11 minūtēs bija trīs punkti un viena rezultatīva piespēle.

Jaunajā klubā latvietis sevi labi apliecināja un kļuva par vienu no līderiem. 21.marta mačā viņš guva 38 punktus un laboja Vācijas bundeslīgas sezonas rekordu, bet kopumā Lomažs laukumā devās 21 duelī, kurā vidēji 28 minūtēs guva 16,6 punktus, 3,5 reizes rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas. Pamatturnīrā Lomažs bija piektais rezultatīvākais bundeslīgas spēlētājs.

Pirms došanās leģionāra gaitās Lomažs četras sezonas spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", kļūstot par valsts čempionu. Lomažs pirms tam savas prasmes attīstīja Ventspils "Spars" komandā, kā arī spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Lomažs ir Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs ar sešos mačos vidēji gūtiem 17,2 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu