Jaunais Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents cer organizācijai piesaistīt vairāk privātā finansējuma

CopyDraugiem X Whatsapp
Klāvs Vasks (pa kreisi) un Atis Strenga.
Klāvs Vasks (pa kreisi) un Atis Strenga. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Jaunais Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Klāvs Vasks cer organizācijai piesaistīt vairāk privātos finanšu līdzekļus, tā viņš atzina sarunā ar ziņu mediju TVNET uzreiz pēc ievēlēšanas amatā.

Līdzšinējais viceprezidents Vasks ceturtdien bija vienīgais kandidāts uz šo prezidenta un saņēma vienbalsīgu biedru atbalstu.

Iepriekšējais federācijas vadītājs Atis Strenga pēc 22 gadu darba atstāja prezidenta amatu un nekandidēja uz pārvēlēšanu.

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA "Tet" padomes priekšsēdētājs, AS "Citadele banka" padomes loceklis, SIA "Mūkusalas biznesa centrs" un vēl vairāku uzņēmumu līdzīpašnieks Vasks jūnijā tika ievēlēts arī Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas juridiskajā komitejā.

Sarunā ar TVNET uzreiz pēc ievēlēšanas LKSF amatā Vasks atzina, ka centīsies organizācijai piesaistīt vairāk privātās naudas, kaut gan arī līdz šim paveiktais esot vērtējams atzīstami. 

"Tāds ir mērķis. Mēs būtisku savu budžeta daļu spējam piesaistīt no privātajiem atbalstītājiem. Mērķis un uzdevums tikai ies plašumā. Ir dažādas tehniskās programmas, ko gribam attīstīt. Tam būs jāpiesaista līdzfinansējums no privātajiem ziedotājiem. Valsts naudu tērējam treneru un darbinieku algām," sacīja Vasks.

Jaunais LKSF prezidents agrāk pats nodarbojās ar kamaniņu sportu, punktu karjerai liekot jauniešu vecumā 1993. gadā.

Savukārt LKSF ģenerālsekretāra amatam ceturtdien tika izvirzīts līdzšinējais Latvijas kamaniņu sporta izlases menedžeris Kristaps Mauriņš, kuram arī bija vienbalsīgs biedru atbalsts.

Mauriņš TVNET pauda, ka vismaz sākotnēji mēģinās apvienot ģenerālsekretāra un izlases menedžera pienākumus, bet vairs nebrauks līdzi izlasei uz Pasaules kausa posmiem kā treneris.

Plašākas sarunas ar Vasku un Mauriņu, kā arī jauno LKSF valdes locekli Ilutu Gaili varēsiet lasīt TVNET maksas sadaļā KLIK jau svētdien.

LKSF biedri valdē ievēlēja septiņus valdes locekļus: Mauriņu, Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju Robertu Plūmi, kamaniņu sporta sacensību galveno tiesnesi Normundu Gravu, bijušo kamaniņu braucēju, tagad uzņēmēju Ilutu Gaili, Strengu, Latvijas junioru un jauniešu izlases galveno treneri Zinti Šaicānu un Murjāņu Sporta ģimnāzijas struktūrvienības "Bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skola" vadītāju Daci Ābeltiņu.

Izpildinstitūcijas pilnvaru termiņš bija 2024. gada oktobris, taču nolemts šo termiņu pielāgot olimpiskajam ciklam.

LKSF patlaban ir desmit biedri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu