"VEF Rīgai" bijušas pārrunas ar Žagaru. Aģents strādā, lai Zoriks dotos prom

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: FIBA.com

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" bijušas pārrunas ar Artūru Žagaru par pievienošanos komandai, savukārt citam valstsvienības saspēles vadītājam Kristeram Zorikam aģents strādā pie tā, lai spēlētājs karjeru turpinātu citviet, sarunā ar TVNET atklāja kluba galvenais treneris Jānis Gailītis.

24 gadus vecais Zoriks iepriekšējās divās sezonās bija viens no "VEF Rīga" komandas līderiem. Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņš šogad tika atzīts par izslēgšanas spēļu turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Zoriks palīdzēja Latvijas U-16 izlasei izcīnīt sudraba medaļu 2014. gada Eiropas čempionātā, taču karjeras turpinājums nebija veiksmīgs, jo traumas liedza viņam attīstīties ASV koledžu basketbolā. 

Pirms divām nedēļām "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms intervijā TVNET norādīja, ka par Zoriku esot liela interese, taču viņam ar klubu ir spēkā līgums uz nākamo sezonu.

"Viņam ir līgums uz nākamo sezonu. Esam priecīgi, ka viņš ir paveicis lielu darbu pēdējos gados. Viņš no mazpazīstama spēlētāja kļuvis par pieprasītu preci Eiropā. Daudzi klubi man zvana un interesējas par Kristeru. Ja redzēsim, ka ir kāda vieta ar iespēju viņam attīstīties, un abām pusēm tas būs izdevīgi, noteikti neliksim viņam šķēršļus spert nākamo soli. Līgumā ir arī atrunāta izpirkuma maksa," sacīja Blūms.

Savukārt šo trešdien galvenais treneris Gailītis sarunā ar TVNET atklāja, ka Zorika aģents aktīvi strādā, lai spēlētājs karjeru turpinātu citviet

"Mēs gribam, lai viņš paliek. Tīri biznesa ziņā viņa cena pret vērtību tirgū ir ļoti izdevīga. Tāda līmeņa spēlētāju par tādu naudu, kādu viņš saņem, mēs nevarētu atrast. Vismaz ne starp Latvijas spēlētājiem," sacīja Gailītis.

"Līdz 15. jūlijam gaidām, viņam ir opcija iet prom. Mēs kā klubs nevienam viņu nepiedāvājam, netirgojam, jo pēc līguma tas nav iespējams - tas ir viņa paša lēmums šajā gadījumā. Zinu, ka aģents aktīvi strādā, lai viņu dabūtu prom," pastāstīja treneris.

22 gadus vecais Žagars drīzumā piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, pārstāvot Vašingtonas "Wizards" komandu.

Perspektīvais saspēles vadītājs 2017. gadā nokļuva Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā, taču treneru uzticības trūkums un traumas liedza attīstīties kā cerēts.

Aizvadītajā sezonā Žagars pārstāvēja Vācijas bundeslīgas klubu Braunšveigas "Lowen", kas viņu izīrēja no "Joventut".

Žagars bija Latvijas U-18 izlases līderis 2018. gada Eiropas čempionātā, kad tika izcīnītas sudraba medaļas.

"Mums ir bijušas pat konkrētas sarunas, konkrēti piedāvājumi. Es pat teiktu, ka sarunas nebija sliktas, taču process ir iestrēdzis. Tas varbūt atrisināsies, varbūt nē," pastāstīja Gailītis, kuram sarunas brīdī tieši zvanīja Žagara aģents.

"Varbūt kaut kas drīz mainīsies. Mums ir interese par Artūru, mēs viņu redzam kā labu un perspektīvu spēlētāju," teica "VEF Rīga" galvenais treneris.

Gailīša plašāku komentāru par "VEF Rīga" sastāva komplektāciju un Latvijas izlases aktualitātēm varēs lasīt intervijā, kas tiks publicēta piektdien, 8. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu