Rīgas domes komiteja nākamnedēļ varētu lemt par "TTT Rīga" juridiskā statusa maiņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola klubs "TTT Riga"
Basketbola klubs "TTT Riga" Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja nākamnedēļ varētu lemt par sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" juridiskā statusa maiņu no nodibinājuma uz biedrību, aģentūrai LETA teica komitejas vadītāja Iveta Ratinīka (LA).

Viņa atzina, ka lēmumprojekta sagatavošana ir ieilgusi dažādu juridisko interpretāciju un ilgā saskaņošanas procesa dēļ.

Taču process nav apstājies un nākamnedēļ gaidāma komitejas sēde, bet vēl pēc nedēļas, 20.jūlijā - domes sēde.

Viņa norādīja, ka klubu uztur Rīgas nodokļu maksātāji un kluba ieņēmumu lauvas tiesa ir tas, ko klubam pārskaita Rīga. Viņa norādīja, ka gribētu sagaidīt lielāku kluba vadības ieinteresētību cita finansējuma piesaistei, kas klubam būtu devis lielāku drošības sajūtu.

Ratinīka piebilda, ka pati atbalstīs kluba juridiskā statusa maiņu.

Kā ziņots, Latvijas vadošais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" 2022./2023.gada sezonā nestartēs ne Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā, ne FIBA Eirokausā, aģentūrai LETA apstiprināja vienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Trešdien sacensību organizētāji ziņoja, ka "TTT Rīga" iekļauta starp nākamās sezonas FIBA Eirolīgas pamatturnīra dalībniecēm, bet komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis ceturtdien tviterī paziņoja, ka komanda tomēr nespēlēs Eiropā spēcīgākajā sieviešu klubu turnīrā.

"Trešdien bija kluba valdes sēde, kurā pieņēmām lēmumu nestartēt ne Eirolīgā, ne Eirokausā. Vairāk nekā gadu mēģinām panākt to, ka juridiskais statuss tiek mainīts no nodibinājuma uz biedrību. Vakar, kad bija gala termiņš šī lēmuma pieņemšanai, Rīgas domes sēdē šis jautājums netika skatīts," stāstīja Štālbergs.

Pēc viņa paustā, nākamā domes sēdē ir tikai augusta beigās, bet klubam tāds termiņš nederot.

"Nodibinājumam nav iespējams piešķirt finansējumu, tāpēc ir nepieciešama biedrība. Nolēmām neriskēt, neuzņemties neskaidras saistības un izvēlējāmies konstruktīvāku mērķi - pēc gada atgriezties Eirolīga," sacīja Štālbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu