Krievijā arestētā basketbola zvaigzne Grainere atzīst savu vainu

CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: AP/Scanpix

Krievijā arestētā Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Britnija Grainere ceturtdien, 7. jūlijā, notikušajā tiesas prāvā atzinusi savu vainu narkotisko vielu pārvadāšanas apsūdzībā.

Grainere apcietinājumā nonāca pēc tam, kad šā gada februārī Šeremetjevas lidostā viņas bagāžā it kā tika atrasti elektronisko cigarešu kārtridži ar hašiša eļļu.

Basketboliste jau iepriekš ar oficiālu vēstuli vērsās pie ASV prezidenta Džo Baidena, aicinot savas valsts galvu par viņu neaizmirst.

Ceturtdien notikušajā tiesas sēdē basketboliste atzina savu vainu narkotiku pārvadāšanā, par ko Krievijā draud līdz pat desmit gadiem ilgs cietumsods.

Krievijas nozīmētie Graineres pārstāvji Aleksandrs Bojkovs un Marija Blagovoļina oficiālā paziņojumā skaidroja basketbolistes lēmumu.

"Viņa nolēma pilnībā uzņemties atbildību, jo zina, ka viņa ir elks daudziem," teikts oficiālajā paziņojumā.

Basketbolistes pārstāvji gan cer, ka Grainerei piespriestais sods nebūs bargs. 

"Ņemot vērā narkotisko vielu nenozīmīgo daudzumu, kā arī Britnijas Graineres personību un ieguldījumu kā pasaules tā Krievijas sportā, aizstāvība cer, ka tiesa vainas atzīšanu ņems vērā un nepiespriedīs smagu sodu."

Nākamā tiesas sēde paredzēta 14. jūlijā.

WNBA komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāv Jekaterinburgas UGMK komandu, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

Krievija WNBA starpsezonā ir galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

31 gadu vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

ASV izlases sastāvā Grainere divreiz triumfējusi olimpiskajās spēlēs un divreiz Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu