Tiesa attaisno krāpšanā apsūdzētos FIFA un UEFA eksprezidentus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zeps Blaters un Mišels Platinī
Zeps Blaters un Mišels Platinī Foto: Reuters/ScanPix

Šveices tiesa piektdien attaisnoja krāpšanā apsūdzētos bijušo Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidentu Zepu Blateru un bijušo Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidentu Mišelu Platinī.

Iepriekš prokuratūra abiem bijušajiem funkcionāriem pieprasīja nosacītu 18 mēnešu cietumsodu.

Kā zināms, Blaters un Platinī tika apsūdzēti vairākos noziegumos, arī krāpšanā, tostarp par epizodi, kad Platinī 2011.gadā par padomnieka darbu laika posmā no 1998.gada līdz 2002.gadam no FIFA saņēma divus miljonus Šveices franku (1,887 miljoni eiro).

Abi tiesājamie savu vainu bija nolieguši.

"Neatkarīgā tiesa beidzot konstatējusi, ka nekāds noziegums nav noticis," pēc prāvas norādīja 67 gadus vecā Platinī advokāts Dominiks Nelēns. "Mans klients ir pilnībā attaisnots."

Tikmēr bijusī Francijas futbola zvaigzne Platinī nāca klajā ar īsu paziņojumu, kurā apgalvoja, ka viņš "uzvarējis pirmajā kārtā", vienlaikus norādot uz iespējamām politiskām un tiesiskām manipulācijām, kuru mērķis ir viņu nepielaist pie varas futbolā.

1998.gadā Blaters, būdams FIFA prezidents, kā padomnieku darbā nolīga Platinī, kuram pēc līguma noteica algu 300 000 Šveices franku apmērā gadā. Platinī kā padomnieks tika nodarbināts līdz 2002.gadam, bet 2011.gadā kā UEFA prezidents no FIFA saņēma divus miljonus Šveices franku, par ko arī Šveices prokuratūra uzrādīja apsūdzību.

Tiesājamie 2015.gadā saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola un ar to saistītām aktivitātēm, Blateram vēlāk samazinot šo sodu par diviem gadiem.

Vēl 2015.gada maijā Blateru amatā ievēlēja uz piekto termiņu, bet tikai dažas dienas vēlāk viņš paziņoja, ka atkāpsies no prezidenta posteņa. Blaters FIFA prezidenta amatā pavadīja 17 gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu