Video un audio ⟩ Harijs Vītoliņš izlases treniņu vienmēr cenšas noslēgt ar "desertu"

CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Harijs Vītoliņš.
Hokeja treneris Harijs Vītoliņš. Foto: Gints Bāliņš/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 28. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Vītoliņš agrāk bija Latvijas hokeja izlases kapteinis, vēlāk galvenā trenera palīgs dažādos komandtiltiņa sastāvos, bet kopš 2021. gada vasaras ir valstsvienības galvenais treneris.

Sarunas sākumā Vītoliņš atskatās uz sniegumu, ko Latvijas izlase parādīja pirms pusotra mēneša notikušajā pasaules čempionātā Tamperē. Treneris pauda, ka galvenais ieguvums - tika izveidots saliedēts kolektīvs, kā arī beigu beigās pārspētas tās komandas, kas pēc nominālā spēku samēra bija jāuzvar.

Vītoliņš atklāj, ka viņa etalons un paraugs trenera darbā ir vecmeistars Vladimirs Jurzinovs, kura vadībā viņš astoņdesmitajos gados spēlēja vēl vecajā Rīgas "Dinamo". No trenera Jurzinova Harijs esot daudz mācījies, arī treniņplānu izveidi.

Jurzinovs vienmēr esot teicis, ka treniņš jānoslēdz ar "desertu" jeb spēles simulāciju. To Vītoliņš cenšoties darīt katrā treniņā, ko vada.

Sarunā ar Jēkabu un Mārtiņu arī par Vītoliņa iesaisti Latvijas hokeja jaunatnes sistēmas pilnveidē, muļķīgāko saņemto padomu, pāriešanu no hokeja uz peldēšanu, kā arī neiztikt bez leģendārās rubrikas "'Ātrais piecinieks".

Harijs Vītoliņš TVNET studijā.
Harijs Vītoliņš TVNET studijā. Foto: Gints Bāliņš/TVNET

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 28. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 28. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu