Paaudžu maiņa ir neizbēgams un loģisks jebkura cilvēku virzīta procesa posms. Latvijas kamaniņu sporta izlasē šopavasar notika paaudžu maiņa, karjeru noslēdzot Elīzai Tīrumai, Ullai Zirnei, brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, arī Artūram Dārzniekam un Rikam Kristenam Rozītim. Līdzīgs process šonedēļ notika arī sporta veida federācijas vadībā.

Pēc 22 gadu darba Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidenta pilnvaras nolika Atis Strenga. Viņa vadībā no 2006. līdz 2022. gadam tika izcīnītas septiņas olimpiskās medaļas.

Līdz ar Strengu ceturtdien amatu atstāja arī ilggadējā ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska, kura turpmāk būs federācijas viceprezidente. Arī Strenga no organizācijas neaiziet, jo darbosies jaunajā valdes sastāvā.

Ģenerālsekretārs turpmāk būs bijušais kamaniņu braucējs un līdzšinējais izlases menedžeris/treneris Kristaps Mauriņš, savukārt par jauno prezidentu vienbalsīgi ievēlēja Klāvu Vasku.

LKSF biedri valdē ievēlēja septiņus locekļus: Mauriņu, Pekinas ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju Robertu Plūmi, kamaniņu sporta galveno sacensību tiesnesi Normundu Gravu, bijušo kamaniņu braucēju un šobrīd uzņēmēju Ilutu Gaili, Strengu, Latvijas junioru un jauniešu izlases galveno treneri Zinti Šaicānu un Murjāņu Sporta ģimnāzijas struktūrvienības "Bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skola" vadītāju Daci Ābeltiņu.

Vai paaudžu maiņa LKSF vadībā nozīmē arī kardinālu līdzšinējās stratēģijas maiņu? Nē, Klāvs Vasks sarunā ar KLIK uzsvēra, ka nedomā attiekties vai aizmirst par lietām, kuras jau sevi pierādījušas praksē kā labi strādājošas.

Viens no galvenajiem mērķiem esot piesaistīt vairāk privātā finansējuma, lai varētu attīstīt dažādas tehniskās programmas.

"Domāju, ka federācijas mehānisms strādā labi. Kamaniņu sports ir viens no nedaudzajiem, kurā ir izveidota loģiska attīstības piramīda. Sporta klubi strādā ar bērniem un jauniešiem, pēc tam labākie nonāk Murjāņu sporta skolā, bet no turienes - jauniešu, junioru vai pieaugušo izlasē. Protams, viss strādā ne bez nozīmīga valsts atbalsta. Viss jāmēģina pilnveidot. Pamats ir ielikts labs, bet...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp