Video un foto ⟩ Ribakina kļūst par Vimbldonas čempioni

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp

Kazahstānas pārstāve Jeļena Ribakina sestdien kļuva par Vimbldonas tenisa čempionāta uzvarētāju.

Ribakina (WTA 23.) finālā ar 3-6, 6-2, 6-2 pieveica Tunisijas tenisisti Onsu Žabēru un pirmoreiz kļuva par "Grand Slam" turnīra uzvarētāju.

Pirmajā setā Žabēra uzvarēja trešajā un devītajā geimā, servējot pretiniecei.

Otrajā setā Ribakina izmantoja breikbumbu jau pirmajā geimā, piektajā geimā nostiprinot pārsvaru.

Pēdējā setā jau pirmajā geimā Žabēra deva pretiniecei divas breikbumbas pēc kārtas, Ribakinai izmantojot otro.

Sestajā geimā Kazahstānas tenisiste atspēlēja trīs breikbumbas, bet septītajā geimā vēlreiz uzvarēja, servējot Žabērai, un nākamajā geimā ar pirmo mačbumbu kļuva par Vimbldonas turnīra uzvarētāju.

Visumā līdzīgajā cīņā daudz ko noteica spēja gūt punktus izšķirošajos brīžos. Ribakina realizēja četras no sešām breikbumbām, kamēr pretiniecei ļāva uzvarēt vien divās no 11 reizēm, kad viņai bija šāda iespēja.

Ribakina izpildīja vairāk uzvaru izspēlē nesošu sitienu (29:16) un vairāk nepiespiesti kļūdījās (32:21).

Par cīņas līdzvērtīgo gaitu liecina arī kopējais uzvarēto izspēļu daudzums - Ribakina uzvarēja 83 izspēlēs, Žabēra - tikai par piecām mazāk.

Planētas otrā rakete Žabēra pusfinālā ar 6-2, 3-6, 6-1 bija pārspējusi vācieti Tatjanu Mariju (WTA 103.), kura astotdaļfinālā pārspēja Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Žabērai šis bija pirmais "Grand Slam" turnīru fināls karjerā. Iepriekš viņa divreiz bija aizcīnījusies līdz ceturtdaļfinālam.

Viņa palaida garām iespēju kļūt par pirmo arābu valstu un Āfrikas kontinenta pārstāvi sievieti, kura uzvar "Grand Slam" turnīrā.

Ribakina puasfinālā ar 6-3, 6-3 pieveica rumānieti Simonu Halepu (WTA 18.), arī pirmoreiz iekļūdama "Grand Slam" turnīra finālā.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts - norisināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu