Parīzes paralimpiskās spēles būs par dienu īsākas nekā Tokijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāls Francijā par godu 2024. Parīzes olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm.
Festivāls Francijā par godu 2024. Parīzes olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm. Foto: Thomas Hubert/SIPA/Thomas Hubert/SIPA

2024.gada Parīzes paralimpiskās spēles būs par dienu īsākas nekā pērnvasar Tokijā notikušās spēles, paziņoja sporta foruma rīkotāji.

Parīzes paralimpiskās spēles 2024.gada vasarā norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim. Spēļu pirmajā dienā nav paredzētas sacensības, bet turpmāko 11 dienu laikā 22 sporta veidos tiks sadalīti 549 medaļu komplekti. Sacensību grafiks būs nedaudz blīvāks nekā Tokijā, kur paralimpiskās spēles aizritēja desmit dienas.

Sacensību grafiku spēļu rīkotāji izstrādājuši sadarbībā ar Starptautisko Paralimpisko komiteju (IPC), starptautiskajām federācijām un raidtiesību nodrošinātājiem OBS. Diskusijās piedalījās ar starpresoru pārstāvji un transporta operatori.

Pirmajā sacensību dienā sāksies mači pusē jeb 11 no 22 sporta veidiem un jau 29.augustā būs zināmi pirmie medaļu ieguvēji parapeldēšanā, parataekvondo un parariteņbraukšanā. Parapeldēšanas un paravieglatlētikas sacensības tiks aizvadītas visu spēļu laiku.

Paralimpisko spēļu pēdējā dienā, 8.septembrī, tiks noskaidroti čempioni paravieglatlētikas maratonā, ratiņbasketbolā, parakanoe un parapauerliftingā.

Sacensības katru dienu plānots pabeigt līdz plkst.23.30 pēc vietējā laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu