Gulbis ATP rangā zaudē 30 vietas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tenisists Ernests Gulbis
Tenisists Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis 30 vietas un ieņem 379.pozīciju.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs piedzīvojis 12 vietu kritumu un ieņem 620.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir par sešām vietām augstāk nekā pirms nedēļas (910.).

Kārlis Ozoliņš pakāpies par 24 vietām (1316.), Mārtiņš Rocēns ir par 28 vietām augstāk un ieņem dalītu 1570.pozīciju, bet Artūrs Lazdiņš pakāpies par 26 vietām (dalīta 1672.), kamēr Jānis Podžus uzlabojis vietu rangā par 23 pozīcijām (dalīta 1886.).

Līderpozīcijās joprojām atrodas neitrālais sportists Daņiils Medvedevs. Otro vietu ieņem Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet uz trešo vietu pakāpies spānis Rafaels Nadals.

Tāpat vienas vietas kāpumus izdevies grieķim Stefanam Cicipam, norvēģim Kasperam Rūdam un spānim Karlosam Alkarasam, ieņemot attiecīgi ceturto, piekto un sesto vietu. Neskatoties uz triumfu Vimbldonas čempionātā, serbs Novaks Džokovičs piedzīvojis četru vietu kritumu, atkāpjoties uz septīto pozīciju.

Nemainīgi astotajā un devītajā vietā ir attiecīgi neitrālais sportists Andrejs Rubļevs un kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims, bet labāko desmitnieku noslēdz itālis Janniks Siners, kurš ir par trīs vietām augstāk nekā iepriekš.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā ir Štrombahs, kurš zaudējis 32 pozīcijas un ieņem 666.vietu. M.Podžus atkāpies par divām vietām (717.), kamēr Ozoliņam padevies vienas vietas kāpums (841.). J.Podžus pakāpies par astoņām vietām (1328.), kamēr Rocēns ir par 23 vietām augstāk nekā iepriekš (dalīta 1634.).

Pasaules ranga līderis ir brits Džo Salsberijs, kuram seko ASV tenisists Radžīvs Rems un argentīnietis Horasio Zebaljoss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu