Džokovičs: Neesmu vakcinējies un neplānoju to darīt (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: Reuters/ScanPix

Serbijas tenisists Novaks Džokovičs cer, ka ASV tiks mainīti noteikumi saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19, lai viņš varētu piedalīties nākamajā "Grand Slam" turnīrā "US Open".

Džokovičs, kurš atkāpies uz septīto pozīciju ATP rangā, aizvadītajā nedēļā triumfēja Vimbldonas tenisa čempionātā, finālā ar 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarot austrālieti Niku Kiri.

Serbam šis bija 21. "Grand Slam" tituls karjerā. Džokovičs tagad par vienu "Grand Slam" titulu atpaliek no rekordista Rafaela Nadala no Spānijas, bet par titulu mazāk ir šveicietim Rodžeram Federeram, kurš Vimbldonā uzvarējis visvairāk reižu - astoņas.

Nākamais "Grand Slam" turnīrs norisināsies ASV, taču Džokovičs, kurš joprojām nav vakcinējies pret Covid-19, tajā nevarēs piedalīties, jo, lai iebrauktu ASV, personai ir nepieciešams būt vakcinētai pret iepriekšminēto vīrusu.

"Neesmu vakcinējies un neplānoju to darīt, tāpēc vienīgās labās ziņas, ko sagaidu ir nepieciešamās vakcīnas ierobežojumu atcelšana, lai iebrauktu ASV," teica 35 gadus vecais tenisists. "Nedomāju, ka īpašs izņēmums ir iespējams, taču ceru, ka noteikumi tiks mainīti laicīgi, lai es varētu doties uz ASV."

Janvārī Džokovičs tika deportēts no Austrālijas, jo viņš nebija vakcinējies pret Covid-19, un līdz ar to serbs nevarēja aizstāvēt pērn izcīnīto "Australian Open" titulu. Pats tenisists pēc tam atzina, ka tas bijis iemesls grūtam sezonas sākumam.

Pērn "US Open" finālā Džokovičs piekāpās Daniilam Medvedevam. Šosezon turnīrs norisināsies no 29. augusta līdz 11. septembrim.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu