Video ⟩ Dobrecovs: Bija troksnis un līksmība

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Dobrecovs
Viktors Dobrecovs Foto: Grobiņas SC

"Grobiņas" komanda "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā pret "Liepāju" varēja tikai iegūt, pirmdien teica "Grobiņas" vienības treneris Viktors Dobrecovs.

Svētdien Liepājā "Grobiņas" futbola komanda Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā sensacionāli ar 2:1 (0:1) uzvarēja "Liepājas" vienību, vārtus gūstot 84.minūtē un kompensācijas laikā.

41.minūtē "Liepāju" vadībā izvirzīja Artūrs Karašausks, 84.minūtē rezultātu izlīdzināja Kristers Volkovs, bet uzvaras vārtus kompensācijas laika otrajā minūtē guva Roberts Meļķis.

Pirms spēles trenerim daudz nekas nebija jāsaka. Puišiem motivācija bija augsta.

"Mēs jebkurā gadījumā nevarējām būt zaudētāji. Ja nu vienīgi, piekāpjoties ar, piemēram, 0:8. Arī, zaudējot ar 0:1 vai 0:2, mēs laukumu pamestu kā uzvarētāji," stāsta Dobrecovs, piebilstot, ka viena no galvenajām izteiktajām domām bija, ka nav jādomā par to, kas notiek apkārt - tribīnēs, jādomā tikai par to, kas norisinās laukumā.

Savukārt pēc spēles viņam kā trenerim komanda daudz iespēju runāt nedeva.

"Bija troksnis un līksmība. Apsveicu komandu pavisam īsi. Pateicu, lai šovakar puiši iedzer pa pāris aliņiem, pirmdiena ir brīva, un tiekamies otrdienas treniņā," saka treneris.

"Kausa izcīņa ir fantastisks turnīrs. Šodien mēs varam uzvarēt "Liepāju", bet rīt, ja izloze tā lems, zaudēt citai pirmās līgas komandai. Gaidām izlozi un ejam soli pa solim," par svētdienas uzvaru un turpmākajām izredzēm saka ilggadējs "Liepājas" klubu uzbrucējs Dobrecovs.

"Vairāk laikam uzvarējām principiālu iemeslu dēļ. Ar motivāciju, ar puišu, jauniešu vēlmi pierādīt, ka viņi kaut ko var un prot. "Liepāja" ir meistarīgāka komanda par mums, tāpēc varbūt līdz galam nenoskaņojās spēlei. Protams, jābūt arī kādam veiksmes faktoram un vēlmei sasniegt maksimālo rezultātu," uzvaras iemeslus komentēja treneris.

Spēles laikā Liepājā dzimušais un ilgus gadus Liepājas futbolam ziedojušais treneris izjuta neviennozīmīgas emocijas: "Par to, ko jutu kā liepājnieks Liepājas stadionā, man šodien jau vairāki žurnālisti ir prasījuši. Spēles sākumā līdzjutēji atbalstīja abas komandas, bet mača beigās Liepājas līdzjutēji skandēja "Grobiņa". Tā bija neomulīga situācija. Tomēr bija patīkami vakar atrasties tur un paveikt mazu brīnumu."

Atbildot uz jautājumu, kādas ir "Grobiņas" kluba izredzes iegūt kausu, Dobrecovs atgādina, ka kausa turnīrs nav garš un ar tādu motivāciju kā svētdien rezultāts var arī neizpalikt. Savukārt finālā var notikt viss kas.

Dobrecovs pie Grobiņas kluba stūres atkārtoti stājās 2020. gada maijā.

2019. gadu viņš aizvadīja Lietuvas futbola augstākās līgas komandas Klaipēdas "Atlantas" trenera amatā, bet pirms tam divas sezonas bija "Grobiņas" treneris.

Vēl pirms tam nedaudz vairāk par gadu Dobrecovs bija Liepājas virslīgas komandas trenera asistents, bet pēc tam trīs gadus vadīja komandu, 2015. gadā kopā ar komandu uzvarot virslīgā.

Savus spožākos futbolista karjeras mirkļus Dobrecovs aizvadīja "Liepājas Metalurga" komandā, kuras sastāvā kļuva par divkārtēju Latvijas čempionu un vairākas sezonas bija rezultatīvākais spēlētājs virslīgā. Latvijas izlasē viņš spēlēja 18 cīņās, vārtus negūstot.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn Valmierā finālā ar 1:0 uzveica "Liepāju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu