Šmits: Gribēju būt svarīgāka komandas sastāvdaļa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: FIBA.com

Rolands Šmits Spānijas komandā "Barcelona" vēlējies lielāku lomu. Lietuvas basketbola flagmanī "Žalgiris" viņš cer pilnveidot savu spēli un progresēt. 

Pēc pagājušās sezonas šķīrās 27 gadus vecā Šmita un Spānijas kluba "Barcelona" ceļi.

"Jā, sajūtas ir dīvainas," atbildot uz jautājumu, par spēlēšanu tik tuvu mājām, sacīja Šmits. "Lai tur vai kā, es jūtos ļoti labi, jo man līdz mājām būs trīs stundu brauciens. Mana ģimene tagad varēs biežāk braukt pie manis ciemos. Turklāt tas bija labākais lēmums manai ģimenei, jo Lietuva un Latvija ir ļoti līdzīgas valstis."

Šmitam ar "Žalgiris" komandu līgums ir spēkā uz diviem gadiem.

Šmits pievienojās "Barcelona" 2017. gada septembrī, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem, bet pirmo sezonu uz īres tiesībām pavadīja Fuenlavradas "Montakit" komandā. Tieši Fuenlavradas komandas sastāvā Šmits 2013. gadā 17 gadu vecumā debitēja Spānijas augstākajā līgā (ACB).

"Ziniet, es gribēju, lai mana loma komandā būtu nozīmīgāka," teica Šmits. "Barselonā jutos priecīgs, taču ir grūti spēlēt vienā komandā ar tik daudziem labiem spēlētājiem. Es spēlēju kopā ar, iespējams, labākajiem spēlētājiem Eiropā, tāpēc jutu, ka nepieciešamas pārmaiņas. Gribēju būt svarīgāka komandas sastāvdaļa un pilnveidot savu spēli. Domāju, ka šī būs lieliska vieta, kur progresēt."

Pēdējās četrās sezonās Barselonas vienībā Šmits aizvadīja 107 ULEB Eirolīgas mačus, kuros vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Spānijas augstākās līgā (ACB) viņš šosezon vidēji izcēlās ar 5,3 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

"Esmu ļoti priecīgs būt šeit un darīšu visu, lai komanda uzvarētu visos mačos un izcīnītu titulus," pauda Latvijas garā gala basketbolists. 

Pagājušajā sezonā Šmits kļuva par Spānijas čempionu, bet pēdējās četrās sezonās kopā ar "Barcelona" kļuva par trīskārtēju Spānijas Karaļa kausa ieguvēju.

Iepriekšējā sezonā "Žalgiris" vienību pārstāvēja Latvijas saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu