"Sharks" leģenda Bērnss karjeru turpinās Karolīnas "Hurricanes"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Brents Bērnss
Brents Bērnss Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzes bagātais aizsargs Brents Bērnss no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" nonācis Karolīnas "Hurricanes" komandā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

"The Athletic" vēsta, ka "Hurricanes" saņems arī uzbrucēju Leinu Pedersonu, bet "Sharks" dabūs centra uzbrucēju Stīvenu Lorencu, vārtsargu Ētu Mekiniemi un nākamā gada drafta trešās kārtas izvēli.

"Sportsnet.ca" ziņo, ka 37 gadus vecajam Bērnsam līgumā bija atruna, ka viņš var akceptēt aizmainīšanu tikai uz trīs vienībām. Lai gan "Hurricanes" sākotnēji nebija šo komandu sarakstā, viņš piekritis darījumam.

Bērnsam astoņu gadu un 64 miljonu ASV dolāru vērtajā līgumā ir palikuši vēl trīs gadi. "Sharks" rindās viņš pavadīja pēdējās 11 sezonas.

Iepriekšējā sezonā Bērnss 82 mačos guva desmit vārtus un atdeva 44 rezultatīvas piespēles. Pārstāvot Minesotas "Wild" un "Sharks" komandas, viņš NHL laukumā devies 1251 mačā, kurā atzīmējies ar 227 gūtiem vārtiem un 550 rezultatīvām piespēlēm.

2017.gadā Bērnss saņēma Džeimsa Norisa vārdā nosaukto balvu kā labākais līgas aizsargs. Kanādiešu aizsargs sešas reizes spēlējis NHL Visu zvaigžņu mačā.

Tikmēr "Senators" piesaistījusi 34 gadus veco uzbrucēju Žirū, ar kuru noslēgts līgums uz trīs gadiem, vidēji sezonā saņemot 6,5 miljonus dolāru.

Žirū vairāk nekā 15 sezonas bija pavadījis Filadelfijas "Flyers" komandā, bet martā viņš maiņas darījumā nonāca Floridas "Panthers" rindās. Regulārajā turnīrā kanādiešu uzbrucējs "Flyers" sastāvā 57 spēlēs guva 18 vārtus un atdeva 24 rezultatīvas piespēles, bet "Panthers" komandā 18 cīņās guva trīs vārtus un asistēja komandas biedru 20 precīzos metienos.

NHL karjerā Žirū 1018 mačos guvis 294 vārtus un atdevis 629 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr 29 gadus vecais uzbrucējs Vincents Tročeks, kurš pirms tam bija "Hurricanes" rindās, vienojies ar septiņu gadu līgumu ar Ņujorkas "Rangers" komandu. Finansiālie nosacījumi netiek atklāti, bet "Sportsnet.ca" vēsta, ka amerikānis saņems 39,4 miljonus dolāru turpmāko septiņu gadu laikā.

Tročeks iepriekšējā sezonā 81 duelī guva 21 vārtus, atdeva 30 rezultatīvas piespēles un sakrāja labāko +/- rādītāju karjerā (+21). Viņš bija tikai viens no četriem spēlētājiem, kurš sezonas laikā guva vismaz 50 punktus un izpildīja vismaz 180 spēka paņēmienus.'

NHL karjerā Tročeks deviņās sezonās, kurās spēlējis "Hurricanes" un "Panthers" vienībās, 555 cīņās guvis 150 vārtus un asistējis 228 vārtu guvumos.

Atveroties brīvu aģentu tirgum, NHL komandas trešdien aktīvi veic maiņas darījumus, nolīgst brīvos aģentus un pagarina līgumus ar spēlētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu