Juris Šics pievienojas Itālijas kamaniņu sporta izlasei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bijušais kamaniņu braucējs Juris Šics
Bijušais kamaniņu braucējs Juris Šics Foto: Paula Čurkste/LETA

Titulētais kamaniņu braucējs Juris Šics, kurš nesen noslēdza sportista karjeru, pievienojies Itālijas izlases treneru personālam, vēsta Itālijas ziemas sporta federācija (FISI).

Juris kopā ar brāli Andri ir Latvijas titulētākie kamaniņu braucēji divnieku sacensībās. Viņi noslēdza karjeru pēc februārī aizvadītajām Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Šici karjerā olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudrabu 2010. gadā Vankūverā un bronzu 2014. gadā Sočos, kur izdevās izcīnīt bronzu arī komandu stafetē.

Eiropas čempionātos Šici izcīnīja trīs zelta, četras sudraba un astoņas bronzas medaļas. Savukārt pasaules čempionātā trīs sudraba un sešas bronzas godalgas.

Andris Šics pēc sportista karjeras beigām nākamajā sezonā strādās Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) mākslīgās ledus trases tehniskā direktora amatā.

Juris Šics iepriekš publiski bija izteicies, ka maijā pieņems lēmumu par turpmāko nodarbošanos pēc sportista karjeras beigām. Nu kļuvis zināms, ka viņš būs treneris Itālijas izlasē.

"Viņa pieredze palīdzēs mums turpināt augt," paziņojumā norāda Itālijas izlases tehniskais direktors Armīns Cīglers, kurš kamaniņu braucēja karjerā divreiz kļuva par olimpisko čempionu un izcīnīja sešas zelta medaļas pasaules čempionātos.

"Viņš strādās ciešā saiknē ar divnieku komandām. Esam pārliecināti, ka viņš palīdzēs mums spert soli uz priekšu. Kopīgais mērķis ir vismaz tikt uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco," norādīja Cīglers.

Pasaules kausa sezonas sākums paredzēts novembra beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu